IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/)
-   -   Bebeğiniz bu özelliklerini babadan alıyor (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/785166-bebeginiz-bu-ozelliklerini-babadan-aliyor.html)

Sanem 03 Şubat 2018 13:46

Bebeğiniz bu özelliklerini babadan alıyor
 
Bir bebek doğduğunda "kime benziyor" tartışması kaçınılmazdır. Bebeği gören herkesin bu konuda bir fikri vardır. Fiziksel özellikler gibi karakter özelliklerinin de bir kısmı anneden bir kısmı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]dan alınıyor. İşte bilim insanlarına göre babadan alınan özellikler:





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çılgın davranışlar


Bilim insanlarına göre risk alma ve adrenalinli bir hayat yaşama isteği gibi davranışları etkileyen bir gen var ve bu gen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]dan geliyor. Yani eşiniz risk almak konusunda iyiyse çocuğunuzun da bu konuda iyi olma ihtimali yüksek.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cinsiyet

Araştırmalara göre çocuğun cinsiyetini belirleyen baba. Anneden geçen X kromozomuna karşı babadan X veya Y kromozomu geçiyor. XX olduğunda bebek kız, XY olduğunda erkek oluyor.

Parmak izi

Herkesin kendisine özel, başka hiç kimsede olmayan parmak izleri var. Elbette parmak iziniz babanızla aynı olmuyor ancak parmak izinizde bulunan bazı çizgi ve kıvrımlar babanızla aynı oluyor.

Ruh sağlığı ve bozuklukları

İnsan zihnini anlamak her zaman zor olmuştur. Ancak bir araştırmaya göre [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eksikliği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bozukluğu veya şizofreni problemleri olan babaların çocuklarında bu hastalıklardan olma ihtimali 4 kat daha fazla.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gamzeler

Her ne kadar pek çok kişiye çekici gelse de gamzeler bir bozukluk sayılıyor. Araştırmalara göre gamzeler genetik bir özellik ve babadan geliyor.

Kısırlık

Kısırlık bazıları kişinin kontrolünde olmayan pek çok sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Uzmanlar sperm üretiminin genetik faktörlere bağlı olabileceğini söylüyor. Eğer bir bebek düşük sperm sayısı nedeniyle in-vitro fertilizasyon yoluyla yapıldıysa, kendisinin sperm sayısının da düşük olması muhtemel.

Boy

Pek çok anne baba çocuklarının daha uzun olmasını istiyor ancak çocuğun boyu büyük oranda baba tarafından belirleniyor. Babanın boyu uzunsa çocuğun da uzun boylu olma ihtimali yüksek.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kalp problemleri

Bazı uzmanlara göre her 5 erkekten 1'i koroner kalp hastalığıyla bağlantılı bir gen taşıyor. Bu gen kalp hastalıklarının riskini %50'ye kadar arttırıyor ve bu gen büyük oranda baba tarafından alınıyor. Bu yüzden ailesinde kalp hastalıkları olanların ekstra dikkatli olması gerekiyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net