IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/)
-   -   Çocuklara sebze yemeyi sevdirecek ipuçları (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/785405-cocuklara-sebze-yemeyi-sevdirecek-ipuclari.html)

Sanem 05 Şubat 2018 13:29

Çocuklara sebze yemeyi sevdirecek ipuçları
 
Çocuğunuz sağlığa zararlı, hazır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerden mi hoşlanıyor? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ten önce yediği abur cubur yüzünden iştahı mı yok? Çok [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı ve kalorili [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yüzünden hızla kilo mu alıyor? Evde çocuğunuza yemek yedirmek sizi yoruyor ve sağlığı için endişe ediyorsanız aşağıda yazan 7 yöntem size rahat bir nefes aldıracak.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yedirememek, günümüzde her [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in şikayetçi olduğu durumların başında geliyor ve aileler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ının sağlığından endişe ediyorlar. Fakat bazı yöntemler size bu konuda yardımcı olabilir.

Onunla Konuşun

Öncelikle çocuğunuzu karşınıza alıp, onu ne kadar önemsediğinizi ve sağlığından endişe ettiğinizi ona anlatın. Onun sağlığını önemsediğinizi ve sağlığı için sebze yemesi gerektiğini açıklayın. Bu yaklaşım her çocukta işe yaramayacaktır fakat denemekte fayda var.

Renklendirin

Çocukların çok sevdiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suları, bildiğiniz gibi içerdiği şeker oranıyla en [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sız içeceklerden biri. Dışarıdan meyve suyu içmesi yerine ona evde hazırladığınız çeşitli sebze ve meyve sularını içirebilirsiniz. Renkli görüntüleri çocukların hoşuna gidecektir.

Tabağı Süsleyin

Maruldan saçlar, havuçtan gözler ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lıktan bir ağıza hiçbir çocuk hayır demeyecektir. Tabağındaki sebzeleri, çocuğunuzun sevdiği hayvan ya da objelere benzeterek konumlandırmanız onu oldukça heyecanlandıracaktır.

Sevdikleriyle Birleştirin

Çocuğunuz patates kızartmasını çok seviyorsa, salatasının yanına birkaç patates kızartması koymak hem onu hem de sizi mutlu edecektir. Bu şekilde sevdiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lere ulaşması için sebzeleri de tatması gerektiğini bilecek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oynayın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapma sürecinde onunla beraber olun ve sebzelerin renk çeşitliliğine tanıklık etmesini sağlayın. Onunla oyunlar oynayarak yemek yapma sürecine dahil edin.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Denemesini Sağlayın

Birçok çocuk bazı yemekleri görür görmez burun kıvırmakta ve tadına bile bakmamaktadır. Bir şekilde deneteceğiniz bir sebze yemeğini belki de çok sevecek. O yüzden yemeklerin en azından bir seferlik tadına baktırın.

Gerekirse Kandırın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la yapacağınız yeşil renkli keki, fıstıklı kek olarak yedirdiğiniz zaman hiçbir çocuk bundan şüphe etmeyecektir. Sebzelerin güzel renklerini kullanarak çocukları kandırmak kolay ama bu en son çare olmalı. Çocuklarınızla aranızdaki güvenin sarsılmasını istemeyiz.

Ankaralı 05 Şubat 2018 14:50

Cevap: Çocuklara sebze yemeyi sevdirecek ipuçları
 
İçine et katın :) sonra biraz da kuyruk yağı uff yemede yanında yat


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net