IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2018, 05:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstenmeyen hatıralar artık silinebilecek




Nefesten kimlik analizi, boşanma öncesi arabuluculuk, empatiye davet ve “Yanlış öfke kontrolü şiddet doğuruyor” gibi projeleriyle seminerler veren Stratejist ve Analiz uzmanı Taner Akkuş; “Beyin resetleme” isimli projesi ile yine Türkiye’de bir ilke imza attı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Unutmak istediğimiz yaşanmış ve istenmeyen kötü anılarımız beynimizin hafızasından artık silinebilecek.

“İSTENMEYEN HATIRALAR SİLİNEBİLECEK”


Hafızamızda kayıtlı olan ve hatırlandığında da bizleri olumsuz yönde etkileyen kötü anılar, yeni düşüncelerle yer değiştirilerek beynimizin resetlenebileceğini ifade eden Akkuş, “ Kötü biten ayrılık ve ortaklıklar, düşmanlık ve pişmanlıklar, kişisel ihtiraslar ve aklımıza her geldiğinde psikolojik olarak zihnimizi meşgul ederek zarar veren negatif hatıralardan artık kurtulabilinecek.

Tıp olarak TMS (Transkranial Manyetik Stimülasyon) vurumları, EMDR terapi teknikleri, hipnoz uygulamaları ve şok dalgaları gibi bazı yöntemler ile resetleme işlemi olsa da, bunlar travmatik ve yakın tarihte yaşanan acı anılara yönelik bir müdahaledir ancak. Doğal ve tabii yöntemlerle kişinin kendi çabası ile kendi kendine terapi uygulaması da içsel anlamda daha doğru bir yol olduğu görülebilecek” dedi.

“TÜM NEGATİF DÜŞÜNCELERDEN KURTULARAK BEYNİMİZ YENİLENECEK”

Akkuş, “Nöronal ağlar ile beyin belleğinde kayıtlı (anı formatı) bulunan negatif düşünceler ve yaşanmış kötü anılar silinerek beynimiz boşaltılabilecek. Açılan boş (hafıza) alanlara da, stratejik beş (5) metod üzerinden yeni anılar ile yer değiştirilecek. Böylece unutulmak istenilen tüm negatif düşüncelerden kurtularak beynimiz yenilenecek” şeklinde konuştu.

Her bir metodun kendi içinde tekniksel uygulama olduğunu söyleyen Akkuş, uygulamalı o’ beş (5) metodu şöyle sıraladı;

1) Size yanlış yapanları affetme metodu

Dolandırılma, Kandırılma, İftiraya uğrama, Yarı yolda bırakılma, Dedikoduya maruz kalma, Hasetlenilme, Kıskanılma, Kavga etme gibi vb. tarafımıza yönelik yapıldığına inandığımız yanlışları affederek, aklımızda bizi sürekli meşgul eden kin, garez, öfke ve sinirsel olgular ile beyin mekanizmasına gönderilen olumsuz sinyalleri durdurmak.

2) Kusurlarımızdan ders alma metodu

Başarısız stratejiler, Yanlış kararlar, Kötü söz söyleme, İftira atma, Kötü huylarımızla yüzleşme, Şiddet ve suça meyil gibi vb. olumsuz davranışlarımızdan vazgeçerek sergilediğimiz bu kusurlardan ders almak suretiyle, bir daha yapmamak üzere kendimize söz vermek.

3) Zaaflarımızla yüzleşme metodu

Uyuşturucu kullanmak, Paraya düşkünlük, Makam hırsı, Yalan söylemek, Narsistlik, Egoistlik, Hırsızlık, İhtiras, Kibir, Riya Gösteriş gibi zaaflar her zaman toplumda ki saygın kişiliğimizi düşürerek bizleri zor durumda bırakır. Bu nedenle toplum içinde söz sahipliliği ve saygınlığımızı kaybetme endişesi ile beynimizi kemirerek meşgul eden tüm “vicdani muhasebe” ile “kendini kınama” mücadelesinden kurtulmak.

4) Güvenli gıda ve ruhsal beslenme metodu

Şüpheli ve helal olmayan yiyecekleri yememe, GDO’larıyla oynanmış gıdalardan uzak durma, Günahları görme ve tövbe etme (zihinsel anlaşma), Kuran okuma ve dinleme (huzur ile yenilenme), Merhametli olma (yeni düşüncelere karar verme), Deniz dalgası seyretme/dinleme (düşünceleri bulma), Ney dinletisi (düşünceleri görme), Kitap okuma (yeni bilgiler edinme), Gündemi takip etmek (yeni düşünceler depolama), Hayvan sevgisi (şükür mekanizmasını çalıştırma) Huzur evi, hasta ve aile büyüklerimizi ziyaret etme gibi durumlarla da içsel ve manevi duygularımızı tedavi ederek, ruhsal ferahlılık üzerinden beynimizi rahatlatmak.

5) Alternatif tıp metodu

Nefes alma teknikleri (uygulama), Hacamat tedavisi (her yıl), Temiz oksijen (doğa gezileri), Spor ve çeşitli kültürel etkinlikler gibi vb. eylemler ile düzenli olarak beynimizi sağlıklı tutmak.

Uygulamalı (Ücretsiz) Seminerler dizisi

Ülke genelinde beyin resetlemenin (metotsal öğreti) doğru şekilde yapılmasına ilişkin ücretsiz seminerler dizisine başlayacaklarını belirten Akkuş, ilk eğitimin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Ersin Fırat ev sahipliğinde, uygulamalı tekniklerle psikolog eşliğinde başlayacağını bildirdi.

__________________
Bilirsin Sevgilim Bela Okuyamam ben , Allah belanı değil .. İmam selanı versin
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hafızasilme, mutluluk, ruhsağlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ümit Besen - Hatıralar Ebru U, Ü, V, Y, Z 0 16 Eylül 2016 15:00
Tarihimizden Hatıralar Zen Tarih 0 30 Ocak 2013 15:10
Acı hatıralar YapraK Resimli Şiirler 0 20 Haziran 2012 12:42
Hatıralar Silinebilir mi? Ecrin Sağlık Köşesi 0 21 Ekim 2011 12:00
Arzular Ve Hatıralar Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mart 2010 13:23