IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Siyahizm
  • 1 Post By gul_perisi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2018, 18:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklara düzenli "EKG" önerisi




Bütün çocuklar okula başlarken muayene edilebilir, EKG çekilebilir, belli periyotlarla bu tekrarlanabilir...




Kalp krizine bağlı ölümlerin önlenebilmesi için tüm çocukların okula başlarken sağlık kontrolünden geçirilmesi ve düzenli aralıklarla elektrokardiyografilerinin (EKG) çekilerek değerlendirilmesi önerildi.



Balıkesir'in Gönen ilçesinde amatör futbol maçı sırasında 17 yaşındaki yardımcı hakem Halil Berke Aygün'ün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi ve 12 yaşındaki Beyzanur Önel'in Erzurum'da düzenlenen Minik Kızlar Basketbol Ligi müsabakasında fenalaşarak hastanede yaşamını yitiren yitirmesi, çocuk ve erken yaşta görülen kalbe bağlı ölümlere karşı alınabilecek tedbirleri yeniden gündeme taşıdı.





Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Olgun, yaptığı açıklamada, çocuklarda kalbe bağlı ani ölümün toplumda bilinenden daha sık olduğunu belirtti.




Olgun, "kalbe bağlı ani ölümün", daha önce normal olan bir çocukta kalple ilgili bulguların, şikayetlerin başlamasından sonra bir saatten kısa bir sürede gerçekleşen ölüm olayı olarak tanımlandığını dile getirdi. Çocuklarda kalbe bağlı ani ölümleri tamamen önlemenin mümkün olmadığını söyleyen Olgun, alınacak bazı tedbirlerle ölümlerin önemli oranda azaltılabileceğini ifade etti.



EKG ÖNLEM OLABİLİR!
Olgun, sporcu çocuklarda yaşanan kalbe bağlı ani ölümlerde en sık karşılaşılan durumun kalp kası kalınlaşması, yapısal kalp hastalıkları ve kalbi besleyen koroner arter damarlarının çıkış ve seyir bozuklukları olduğunu söyledi.

Bu nedenle spora başlarken alınan sağlık raporunun daha detaylı hale getirilebileceğini, hatta EKG ve incelemesini de içeren bu raporun tüm çocuklar için zorunlu tutulması gerektiğini ifade eden Olgun, şu değerlendirmede bulundu:





"Çünkü normal toplumdaki çocuklarda da ani ölüm, sanılandan daha fazla. Çocuklarda görülen kalbe bağlı ani ölümlerin en sık nedeni, kardiyak kanalopatiler olarak adlandırılan genetik kalp hastalıklarıdır. Bütün çocuklar okula başlarken muayene edilebilir, EKG çekilebilir, belli periyotlarla bu tekrarlanabilir. Ortaokula başlarken, liseye geçtiğinde gibi. Bu şekilde bir önlem alınabilir. Elbette buna rağmen yine ani kalbe bağlı ölümler meydana gelecektir, fakat bu ölümler önemli ölçüde azalacaktır. Spor yapacak çocuklarda, mutlaka bir çocuk kardiyoloğunun görmesi gerekir. Spor yaparken meydana gelen ölümlerin yarıdan fazlasında altta yatan bir kalp hastalığı olduğu otopsilerde saptanmıştır.





ANINDA MÜDAHALE HAYAT KURTARIR

Olgun, kalbe bağlı ani ölüm olduğunda, sağlık ekipleri gelene kadar yapılacak ilk müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkati çekerek, şunları söyledi:




Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ekim 2018, 21:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çocuklara düzenli "EKG" önerisi




kesinlikle her yaşta onemli.

__________________
Dünya çok acı çekiyor. Ama kötü insanların şiddetinden değil, iyi insanların sessizliğinden! / Napolyon
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakım, cocuk, ekg


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal medyada "bilinçli kontrol" önerisi NarÇiçeği Eğitim Haberleri 0 29 Aralık 2015 23:08
Üniversiteliler için "süper" askerlik önerisi! Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 11:50