IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2018, 19:24   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?




Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?



Bir bebeğin dünyaya gelmesi ile beraber insanların yaşamlarının ciddi bir biçimde değiştiği kesin. Hal böyle olunca da bebek dünyanın en masum, en savunmasız varlığı olduğu için onun her şeyi ile her halükarda ilgilenmek gerekiyor.

İşte bunlardan bir tanesi de bizlerin yaşamında bile son derece büyük bir önem taşıyan ama bunun yanında bebeklerin yaşamlarında da ayrı bir önem arz eden bebek banyosu.


Bebek Banyosu Kaç Günde Bir Olmalı?

Bebek banyo ritüeli
konusunda en çok merak edilen, ailelerin en çok kafasına takılan konulardan bir tanesi de kaç günde bir bebeklere banyo yaptırılması gerektiğidir ki bu konuda uzmanlar bebeğin hijyen ve sağlığını da göz önüne alarak en az 3 günde bir banyo yaptırılması gerektiğini ifade ediyorlar. Bunun yanında özellikle sıcak yaz günlerinde iki güne bir banyo yaptırılmasının ideal olduğunu ifade ediyorlar.


İşte Bebek Banyosunun Adımları
Üstte yer alan bu temel bilgiyi verdikten sonra dilerseniz artık adım adım bebek banyosunun nasıl yapılması gerektiğini açıklayalım.

* Öncelikle olarak bebeğin banyo yapacağı ortamın ve banyo yapacağı suyun oldukça büyük bir önemi vardır. Gerek kullanılacak olan su, gerek ortam sıcaklığı ne aşırı sıcak, ne de aşırı soğuk olmamalıdır. Ortam sıcaklığı 23 derece ideal iken benzer durum banyo yapacağı su için de geçerlidir. İdeal olan termometre ile ısının ölçülmesidir.

* Bebek küveti bu işin olmazsa olmazları arasında gelmektedir. Bebek mutlaka kendisine uygun olan bir özel küvetin içinde yıkanmalı ve içine özel banyo filesi yerleştirilmelidir.

* Baş temizliği ile banyoya başlanmalı ve her banyo işlemi sırasında bebeğin saçına zarar vermeyecek göz yakmayan özel bebek şampuanları kullanılmalıdır.

* Bebeğin banyo ritüeli sırasında kullanılan bez mutlaka anti alerjik yumuşak bir bez olmalıdır ve doğal bileşenler içeren bir bez olmalıdır. Bebeğin cildini hiçbir biçimde tahriş etmemelidir.

* Banyo işlemi sırasında bebeğin cildine zarar vermeyecek biçimde masaj yapılmalı bu arada bebek cildine iyi gelecek özel bitkisel özlü yağlar vb. şeyler kullanılmalıdır.

* Son olarak da temiz ve kuru olan bebekler için özel olarak üretilen havlu ile bebek kurulandıktan sonra temiz giysileri giydirilmelidir. Bebek banyo ritüeli çok uzun sürmemelidir.



Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
banyo, bebek, bebek bakimi, bebek banyo ritueli, bebek nasil banyo ettirilir, bebek sagligi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklere Özel Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır Sanem Ah Erkekler 0 21 Kasım 2018 20:34
Olumsuz insanlarla nasıl baş edilir sorunlu insanlarla nasıl başa çıkılır iletişim nasıl olmalıdır? Sanem Sağlık Köşesi 0 28 Mart 2018 22:29
Yeni Ay Ritüeli Nedir? Yeni Ay Ritüeli ve Meditasyon Dream Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 26 Temmuz 2017 20:10
Kılcal damarlı cildin yapısı ve bakımı nasıl olmalıdır? Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Mayıs 2013 13:10
Bebek Odası Nasıl Olmalıdır? AnqeL Aile Evlilik ve Çocuklar 1 22 Ocak 2012 16:50