IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By SimHa
  • 1 Post By L_

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2019, 09:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MHP, Büyükşehirlerdeki Muhtarlıkların Kaldırılması Teklifinde Bulundu




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teklifinin ardından Büyükşehir yasasıyla ilgili parti kurmayları çalışmalara başladı. Büyükşehirlerdeki muhtarlıkların kaldırılması da çalışmalar kapsamında.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teklifinin ardından Büyükşehir yasasıyla ilgili parti kurmayları çalışmalara başladı. 30 büyükşehirde belediye başkan adayının ekibi ile birlikte seçime girmesi üzerinde duruluyor. Büyükşehirlerdeki muhtarlıkların kaldırılması da çalışmalar kapsamında.

Seçim sonuçları henüz kesinleşmeyen başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok şehirde belediye başkanlığının başka partiden, belediye meclisindeki çoğunluğa ise farklı partinin sahip olmasından kaynaklı ortaya çıkacak sıkıntılar konusunda tartışmalar yapılıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu sıkıntıya dikkat çekerek yeni bir sistem önerisinde bulunmuştu. Bahçeli'nin "Büyükşehirleri seçelim, o da ilçe belediye başkanlarını seçsin" teklifine AK Parti sıcak yaklaşmıştı. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP liderine önerisiyle ilgili olarak "Sayın Bahçeli, kamu hizmetinin daha iyi verilmesi ve büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanı arasında, hizmet etme çalışmalarını, çabalarını sekteye uğratacak siyasal farklılıkların olmaması için, bu değerlendirmeyi yaptığı kanaatindeyim. Sayın Bahçeli, bir öneride bulundu. Bu çok kıymetlidir. Buna ilişkin çalışmalar yapılabilir ama bunlar ortak mutabakat ile yapılır" demişti.

İLÇE BELEDİYELERİNİN İMKANLARI ARTIRILACAK

MHP kurmayları, büyükşehirlerle ilgili yapılacak düzenlemenin daha önce AK Parti'nin üzerinde çalıştığı ve büyükşehirler dışında kalan bazı illerin "bütünşehir" kapsamında alınmasını öngören taslak ile birlikte TBMM'ye getirileceğini belirtiyor. Büyükşehir yasasıyla beraber özellikle ilçe belediyelerinin yetkileri yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda, ilçe belediyelerinin yetkilerinin artırılması planlanıyor.

TEK PUSULADA OLACAK

MHP'nin teklifinde 30 büyükşehirde belediye başkan adayının ekibi ile birlikte seçime girmesi üzerinde duruluyor. Oy pusulasında büyükşehir belediye başkan adayının isminin altında birlikte çalışacağı ilçe belediye başkanları da yer alacak. Böylelikle, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları tek pusulada olacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MUHTARLIĞA NEŞTER

Büyükşehirlerdeki muhtarlıkların da kaldırılması çalışmalar kapsamında. MHP kurmayları, büyükşehirlerde muhtarların eskisi kadar etkin olmadığını, bu yüzden bir düzenleme yapılabileceğini ifade ediyor.

AK PARTİ İLE DEĞERLENDİRİLECEK

Önümüzdeki günlerde MHP ve AK Parti kurmaylarının bir araya gelerek yasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Her iki parti kurmayları yapılan çalışmalarla ilgili ortak görüş bildirecek. MHP kurmayları, Büyükşehir yasasının bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Kasım ayı itibarıyla Meclis gündemine gelebilir" dedi.

Kaynak:haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Nisan 2019, 09:42   #2
Çevrimdışı
L_
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MHP, Büyükşehirlerdeki Muhtarlıkların Kaldırılması Teklifinde Bulundu




Aynen şu teknolojik şartlar altında muhtar bi ise yaramaz büyükşehirlerde .

__________________
Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın.
 

 

Etiketler
devlet bahçeli, mhp, muhtarlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Volkan Şen teklifinde uçurum var! Menajeri açıkladı Seth Süper Lig (Anadolu Takımları) 1 29 Haziran 2015 16:54
Pek Çok Ülke Yardım Teklifinde Bulundu Elysian Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2014 17:17
Öldürmeden önce evlenme teklifinde bulundu.. Düş Haber Arşivi 2 04 Eylül 2012 17:16
Hilafetin Kaldırılması YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 19:09