IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2019, 05:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeğin Dişli Doğması




Bebeğin Dişli Doğması


Bazen yeni doğan bebekler dişli olarak dünyaya gelebilir. Bu ilk duyulduğunda bir çok kişiye tuhaf gelen bir durum olmakla birlikte nadir de olsa görülebilen normal bir durumdur. Yaklaşık 2000 – 3000 bebekten birinde görülen bu durumda, bebeğin doğumdan sonra bir ya da iki dişi olduğu görülür.

Doğuştan gelen bu diş veya dişler genellikle alt diş etlerinde bulunur. Bu dişlere natal ismi verilir. Natal dişleri yumuşak dokulara bağlı olduğundan güçlü köklere sahip olmaz. Natal dişleri gevşekse eğer hekim daha hastanedeyken bebeğin dişini çekmek isteyebilir. Çünkü bu gevşek dişler bebeğe sorun çıkarabilir.

Örneğin doğuştan gelen bu dişler bebeğin emmesinde sorun çıkarabilir. Bebek dişi yüzünden rahat ememeyebilir. Ayrıca natal dişleri bebeğin dilini kesebilir.

Eğer natal dişi çekilmemişse, annenin bu dişin bakım ve temizliğini aksatmadan yapması gerekir. Natal dişi çekilmemişse bebeği diş hekimine de göstermek gerekir.

Natal dişlerinin çekilmemesi gevşek olduğu için yerinden çıkarak bebeğin boğazına kaçması gibi risklere de yol açabilir. Dişin çekilmemesi bebeğin beslenmesinde sorun yaratıyorsa, dilinde ve diş etinde kesiklere sebep oluyorsa, dişin çekilmesi için diş hekimine baş vurmak en doğrusu olacaktır.

Doğum sırasında değil de, doğumdan sonraki ilk 1 ay içinde de bebeklerde diş çıkabilir. Bu dişlere de neonatal ismi verilir. Neonatal dişler de natal dişlerde olduğu gibi bebeğin beslenmesinde sorun yaratıyorsa, dil veya diş etinde kesiklere sebep oluyorsa çekilmesi uygun olur. Ayrıca bu dişlerin de natal dişler gibi sağlam olmadığından yerinden çıkıp bebeğin boğazına kaçması riski vardır.

Natal ve neonatal dişler bebeğe zarar verdiği gibi anneye de zarar verebilir. Bebek emerken annenin göğüs ucunu tahriş edebilir. Tüm bu sebeplerle natal ve neonatal dişleri bir çok hekim çekmeyi tercih eder.

Bu dişler bebeğin süt dişleri olmadığından çekilmesinde problem yoktur. Zamanı geldiğinde bebeğin dişleri kendiliğinden çıkacaktır.


Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebeğin disli doğması, bebek, bebek sağlığı, natal disler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğinizin daha zeki doğması için 8 gebelik tüyosu Sanem Çocuk Sağlığı 0 22 Mayıs 2018 13:57
Google'a dişli rakip ! Dilara Arama Motorları Haberleri 1 26 Şubat 2009 16:52
Dişli, MYK'da kendini savundu Dilara Haber Arşivi 0 03 Eylül 2008 18:33
Youtube 'a dişli rakip Ocean Ağ, Network ve Networking 0 25 Ağustos 2008 00:48