IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2019, 00:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar?




Yetişkinlerde görülen topuk dikeni ile karıştırılmaması gereken bebeklerde sırt dikeni, birçok annenin dikkatinden kaçan bir durumdur. Peki, sırt dikeni nedir? Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar? Bebekteki sırt dikeni nasıl temizlenir ve sırt dikeni masajı nasıl yapılır?




İlk defa anne ve baba olacak olan kişiler bebekleri doğdukları zaman olması gerekenden daha fazla üstlerine titrerler. Ebeveynler yanlış bir şey yaparım korkusu ile en ufak bir aksi harekette hata üzerine hata yapabilirler. Bunlardan biri de bebeklerde görülen sırt dikenidir. Yetişkinlerde görülen topuk dikeni ile kesinlikle karıştırılmaması gereken bu rahatsızlık, pek çok annenin dikkatinden kaçan bir durum olabiliyor. Peki bebekteki sırt dikeni nedir? Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar? Bebekteki sırt dikeni nasıl temizlenir?

Bebeklerde sırt dikeni nedir?

Bebeklik döneminde yaygın olarak görülen ancak, çoğu zaman fark edilmeyen sırt dikeni sırt bölgesindeki tüylenme ile kendini gösterir. Erkek bebeklere nazaran kızlarda daha sık rastlanan bu durum, sert ve batan kıllar eşliğinde sırtın ovulması ile ortaya çıkar.

Bebek için herhangi bir zararının olup olmadığı belirlenmeyen sırt dikeni, fark edildiği takdirde masaj yapılarak rahatlatılmalıdır. Masaj esnasında kullanılabilecek olan hakiki zeytinyağı elleri kayganlaştırarak daha kolay masaj yapma imkanı sağlarken, cildin zarar görmesini önleyerek dikenlerin dökülmesine yardımcı olur.

Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar?

Bebeklik döneminde çıkan sert dikenler, genellikle banyo sırasında annenin bebeğin vücudunu ovalamasıyla ortaya çıkar. Bu sert kılları düşürmek için her banyo sonrasında masaj yapmak yeterlidir. Ancak, içinizin rahat etmesi için doktora götürmeyi de deneyebilirsiniz.

Sırt dikeni masajı nasıl yapılmalıdır?





Banyo esnasında bebeğinize uygulayacağınız masaj, cildini rahatlatacak ve sırt dikenini temizleyecektir. Doğal bir zeytinyağı ile ya da masaj yağını kullanarak elinizin ayasını orta kuvvette bastırarak dairesel hareketlerle masaj uygulayın. Banyo bitiminden hemen önce sabunsuz bir vaziyetteyken uygulamanız gereken bu masaja 1-3 dakika devam edin.

Alıntı

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebek, sırt dikeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklerde topuk kanı neden alınır? Bebeklerde topuk kanı yüksek çıkarsa ne olur? NerqiS Çocuk Sağlığı 0 09 Nisan 2019 08:44
Bebeklerde gaz problemi neden olur? Amelia Çocuk Sağlığı 0 27 Ağustos 2014 16:09
Arpacık Neden Çıkar? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2011 09:01
Yirmi yaş dişi neden geç çıkar? yoSun Merak Ettikleriniz 0 19 Haziran 2011 00:45
Neden Sivilce Çıkar? Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 07 Ağustos 2010 23:31