IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ağustos 2019, 16:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarda Geniz Etine Dikkat




Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, geniz eti olan çocuklarda, tıkayıcı uyku apnesi, horlama, burun tıkanıklığı, dikkat dağınıklığı ve buna bağlı ders başarısında azalma, huzursuzluk ve asabiyet problemi görülebildiğini belirtti.

Prof. Dr. Kazkayası AA muhabirine yaptığı açıklamada, geniz etinin tıkayıcı özelliğinin yanı sıra, bu bölgeye yerleşen mikropların hızla çoğalması nedeniyle üst ve alt solunum yollarında tekrarlayan enfeksiyonlara sebep olduğunu anlattı.

Geniz etinin çok büyüdüğünde genizi kapatarak, tıkayıcı uyku apnesi denilen uykuda solunumun duraklamasına kadar varan ciddi problemler oluşturduğuna dikkati çeken Kazkayası, şunları söyledi:

''Geniz eti olan çocuklarda, tıkayıcı uyku apnesi, üst solunum yolu direnç sendromu, horlama, burun tıkanıklığı, dikkat dağınıklığı ve buna bağlı ders başarısında azalma, huzursuzluk ve asabiyet, gece altına işeme, işitmede azalma, anormal yüz ve diş gelişimi, büyüme geriliği, sinüzit, bademcik ve akciğer iltihabı gibi problemlerle karşılaşılır. Kliniğe müracaat eden çocuk hastaların endoskopik muayenesinde dokunun anormal görünümü ile tanı konur. Dokunun özelliği de gözlenir ve bunun tümör, enfeksiyon, kist ve benzeri lezyonlardan ayırıcı tanısı yapılır. 1 yaşından itibaren bunun ameliyatı yapılabilir, ancak mecbur kalınmadıkça çocuğun anesteziyi daha rahat tolere edebileceği 3 yaş sınırına dikkat edilmeli.''

Yüz İfadeleri Bile Değişebilir

Geniz eti probleminin uzun sürmesi durumunda çocukların yüz ifadelerinde de değişiklik olabileceğini dile getiren Prof. Dr. Kazkayası, şu bilgileri verdi:

''Üst solunum yolları, nefes alma esnasında sürekli mikroorganizmalarla temas halindedir. Geniz bölgesinde mukoza altında, burundan gelen mikroplarla mücadele eden çok sayıda lenfoid oluşumlar mevcuttur. Pasif sigara içiciliği, alerji ve özellikle mikroorganizmaların tekrarlayan temaslarına maruz kalma neticesinde geniz eti giderek büyür ve 4-7 yaş civarında maksimum büyüklüğe erişir. Bu yaştan sonra genellikle küçülür. Özellikle çocuk yuvası gibi çocukların sürekli birbirlerini enfekte ettikleri ortamlarda geniz eti sorununun görülme sıklığı daha da artar.

Sorunun uzun sürmesi durumunda uzun ve ince yüz yapısı, yüksek damak, üst çenenin öne doğru büyümesi, ağzın sürekli açık olması hali, bozuk dişler ve gözaltlarında çöküklük gibi tipik bir yüz ifadesi ortaya çıkmaktadır.''
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk sagliğı, sağlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarda bademcik ve geniz eti ameliyatı nasıl yapılır? Feronia Çocuk Sağlığı 0 01 Nisan 2019 12:47
Çocuklarda Geniz Eti Sorunu ve Sinüzitler Numune Çocuk Sağlığı 0 09 Mart 2015 17:58
Dikkat Sorunu, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu veya Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklarda Ödev Düzeni Oluşturma Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:39
Çocuklarda Alerjiye Dikkat Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Kasım 2011 13:20