IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2019, 02:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklerde Fazla Tuz Alımı Tehlikesi





8 Aylık bebeklerde yapılan araştırmada inek sütü ve işlenmiş gıdalara bağlı olarak %70’inin tavsiye edilen miktardan fazla tuz aldığını ortaya koydu. Yüksek tuz böbrek zararına neden olabileceği gibi alışkanlık yaparak ileride sağlıksız beslenmeye yönelim yaratabilir.

Bristol Üniversitesi’nden araştırmacılar 1178 bebek üzerinde yaptıkları araştırmada annelerin doldurduğu 3 günlük beslenme kayıtlarından bebeklerin ne kadar sodyum aldıkları incelendi. Bebeklerin %70’i günlük önerilen 400 mg’ı aşıyordu. En çok tuz tüketen %25’lik dilimin ise ortalaması 1060 mg, yani ortalamanın 2,5 katıydı.

En çok tuz alan dilimdeki bebeklerin beslenmesinde şu ortak yanlar bulundu. Bebekler esas içecek olarak genelde anne sütünden 3 kat fazla tuz içeren inek sütünü tüketiyordu. En düşük sodyum seviyesine sahip %25’e göre 3 kat fazla ekmek tüketiyorlardı. Ayrıca et suyu gibi tuzlu gıdalar da tüketiyorlardı. Uzmanlar inek sütünün 1 yaşından önce ana içecek olmaması gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca özel olarak bebekler için yapılmamış hazır gıdaları tüketirken dikkatli olunmalı. Bu ürünler yüksek tuz içerebiliyor. Anne-babaların etiketleri dikkatle incelemesi gerekiyor. Ayrıca bebekler için hazırlanan yiyeceklere fazladan tuz veya yüksek tuz içeren gıdalar eklenmemeli.
Alıntı..

__________________
Herşey yoLunda.. Ben Hariç..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebekler, tuz, tuz zararı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Domateste insanlarda olduğundan daha fazla gen var. Patateste de daha fazla kromozom… xena Bilim Dünyasından Son Haberler 3 13 Ağustos 2019 22:15
Bebeklerde topuk kanı neden alınır? Bebeklerde topuk kanı yüksek çıkarsa ne olur? NerqiS Çocuk Sağlığı 0 09 Nisan 2019 08:44
Erken Doğan Bebeklerde Otizm Riski 5 Kat Fazla.. Düş Haber Arşivi 0 17 Ekim 2011 20:55