![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Süleymaniye Çorbası Süleymaniye Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet orta boy soğan 1 adet rendelenmiş havuç 1 adet kabak (rendelenmiş) 1 adet orta boy patates (rendelenmiş) 1/2 demet ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı un 1,5 litre su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Köftesi için: 125 gram kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı Nasıl Yapılır? Soğanı ince ince doğrayın. Patates, havuç ve kabağı rendeleyin. suleymaniye-corbasi1 Çorba tencerenizi ocağa alın ve içerisine zeytinyağı ile tereyağını koup eritin. İnce ince yemeklik doğradığınız soğanı tencereye ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun. suleymaniye-corbasi2 Daha sonra tencereye, rendelenmiş kabak, havuç ve patatesi ekleyip hafifçe kavurun. Üzerlerine ince doğranmış ya da rendelenmiş sarımsağı ilave edip karıştırın. Sebzelerin üzerine unu ilave edip kavurun. suleymaniye-corbasi3 Yıkadığınız kırmızı mercimeği tencereye ilave edip karıştırın ve üzerine 5 bardak sıcak su ilave edin.Çorbayı güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. suleymaniye-corbasi4 Bir karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiberi ilae edip güzelce yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp bir tabağa alın. suleymaniye-corbasi5 Tüm harcı bu şekilde hazırladıktan sonra bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Köfteleri içerisine alıp kızartın. suleymaniye-corbasi6 Aynı anda, ıspanakları da çorbaya ekledikten sonra 3 bardak kadar su, tuz ve karabiber ilave edin ve yaklaşık 15 dakika bu şekilde kapağı kapalı olarak pişirin. suleymaniye-corbasi7 Köfteler renk alınca üzerlerine tereyağı ekleyip tavayı hafifçe sallayarak tereyağının tüm köftelere karışmasını sağlayın. Köfteler piştikten sonra tereyağıyla birlikte tencerede pişen sebzelerin üzerine ilave edin. suleymaniye-corbasi8 Çorbanız piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize Artık Aynı Değiliz İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süleymaniye'de 5.3 şiddetinde deprem | eiffel65 | Dünyadan Haberler | 0 | 11 Mayıs 2019 14:05 |
Süleymaniye Sırları | Zen | Tarih | 0 | 27 Mayıs 2014 18:30 |
Süleymaniye'nin Şifreleri | Zen | Tarih | 0 | 27 Mayıs 2014 17:20 |
Süleymaniye Camii - Hollanda | Afrodit | Dini Resimler | 0 | 22 Ağustos 2013 20:13 |
Süleymaniye'nin şifreleri | Lucifer | Kültür ve Sanat | 0 | 19 Ocak 2010 15:45 |