![]() |
Kale Biberi Çorbası Kale biberi çorbası, genel olarak kavrulmuş un ve soğan tabanına közlenmiş kale biberinin eklenmesiyle yapılan, blenderdan geçirilip süt veya krema ile kıvam aldırılan lezzetli bir çorbadır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek de servis edilebilir. Kale biberi çorbası tarifi Malzemeler: Tereyağı veya zeytinyağı Soğan Un Közlenmiş kale biberi (tercihen tatlı ve acı türleri karışık olabilir) Sarımsak Salça (isteğe bağlı) Sıcak su veya et suyu Süt veya krema Tuz Karabiber, pul biber gibi baharatlar Rendelenmiş kaşar peyniri (servis için) Yapılışı: Geniş bir tencerede tereyağını eritip soğanları kavurun. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış közlenmiş kale biberleri ve sarımsakları ekleyip karıştırın. Salça kullanıyorsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz. Suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın. Tuz ve karabiber ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın ve bir süre pişirin. Çorba piştikten sonra el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Sütü ekleyip karıştırın ve tekrar kaynamaya bırakın. Pul biber gibi baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın. Sıcakken servis edin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ((aLıntı)) |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk