IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çorbalar (https://www.ircforumlari.net/corbalar/)
-   -   Umaç Çorbası (https://www.ircforumlari.net/corbalar/162699-umac-corbasi.html)

CheeRFuL 04 Aralık 2008 11:13

Umaç Çorbası
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Umaç çorbası (Batı Trakya)

1 su bardağı un
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Bir tencereye su, salça ve tuz ekleyip kaynatın. Diğer tarafta bir tabağa un koyup, hafif su serperek karıştırın ve elinizle parça parça katı bir form verin. Hamurlar nohut büyüklüğünde olana dek bu işleme devam edin. Hamur parçacıklarını, kaynamakta olan suya yavaş yavaş üave edin. Nane ekleyerek birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alm. Tereyağını eritip, kırmızıbiber ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.


Afiyet olsun.

EsiLa 13 Şubat 2009 14:57

Cevap: Umaç Çorbası
 
VİTAMİNLİ PATATES ÇORBASI
MALZEMESİ
  • 5 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6-7 su bardağı et suyu
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI Patatesleri iyice yıkayıp, dörde bölelim ve orta boy bir tencereye yerleştirelim, üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım. Öte yandan çorba pişireceğimiz tencereye yağımızı aktarıp, salçayı koyalım ve yarım dakika kadar hafifçe kavurup, et suyunu ekleyelim.
Bir taraftan da haşlanmış nohutla, bulguru yıkayıp hazır edelim. Şimdi haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, çatalla iyice ezip püre haline getirelim. Çorba tenceresindeki et suyu kaynar kaynamaz patates püresini, bulgur ve önceden haşlanmış nohudu karıştırarak ilave edelim. Bulgurlar iyice yumuşayıp, pişince ortalama 15 dakika sonra çorbanın altını söndürelim. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım. İsterseniz üzerine ayrıca kızdırılmış pul biberli tereyağı sosunu da gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

YapraK 13 Mart 2009 01:03

Cevap: Umaç Çorbası
 
Bu çorbalardanda yapıcam afiyetle içecem : )


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk