![]() |
Umaç Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Umaç çorbası (Batı Trakya) 1 su bardağı un 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı nane Yarım çorba kaşığı salça 3 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Bir tencereye su, salça ve tuz ekleyip kaynatın. Diğer tarafta bir tabağa un koyup, hafif su serperek karıştırın ve elinizle parça parça katı bir form verin. Hamurlar nohut büyüklüğünde olana dek bu işleme devam edin. Hamur parçacıklarını, kaynamakta olan suya yavaş yavaş üave edin. Nane ekleyerek birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alm. Tereyağını eritip, kırmızıbiber ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Cevap: Umaç Çorbası VİTAMİNLİ PATATES ÇORBASI MALZEMESİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPILIŞI Patatesleri iyice yıkayıp, dörde bölelim ve orta boy bir tencereye yerleştirelim, üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım. Öte yandan çorba pişireceğimiz tencereye yağımızı aktarıp, salçayı koyalım ve yarım dakika kadar hafifçe kavurup, et suyunu ekleyelim.Bir taraftan da haşlanmış nohutla, bulguru yıkayıp hazır edelim. Şimdi haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, çatalla iyice ezip püre haline getirelim. Çorba tenceresindeki et suyu kaynar kaynamaz patates püresini, bulgur ve önceden haşlanmış nohudu karıştırarak ilave edelim. Bulgurlar iyice yumuşayıp, pişince ortalama 15 dakika sonra çorbanın altını söndürelim. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım. İsterseniz üzerine ayrıca kızdırılmış pul biberli tereyağı sosunu da gezdirebilirsiniz.AFİYET OLSUN... |
Cevap: Umaç Çorbası Bu çorbalardanda yapıcam afiyetle içecem : ) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk