![]() |
Pırasa Ezme Çorbası Pırasa Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet ) 1 kaşık un 150 gr pırasa 1 kaşık tereyağı 2 bardak su Tuz Önce pırasanın soğan kısmının tüylü tarafı ve yapraklarının uç kısım-lani: bıçakla kesilip atılır. Yapraklarından kurumuş kısımlar da koparıiır ya da kesilir Ondan sonra bol suda iyice temizlenir. Küçük küçük doğranır. Yağ, tencerede eritilip hafif kızardıktan sonra un konur. Karıştırılarak-birbirleri içinde erimesi sağlanır. Sonra temizlenmiş pırasa tencereye konur. Kaşıkla karıştırılarak ve ezilerek pırasalar öldürülür. Daha sonra su ilâve edilir. Kaynamaya bırakılır. Tuzu da atıldıktan sonra pırasalar tekrar kaşıkla iyice ezilir. Deliği çok sık olmayan süzgeçten geçirilerek çorba hazır hâle getirilir Posalar atılır. Limon sıkılarak servis yapılır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk