IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çorbalar (https://www.ircforumlari.net/corbalar/)
-   -   Sütlü Karnabahar Çorbası (https://www.ircforumlari.net/corbalar/310397-sutlu-karnabahar-corbasi.html)

YapraK 11 Ocak 2010 18:30

Sütlü Karnabahar Çorbası
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
1 adet karnabahar (~500 g, ciceklere ayrilmis)
*
2 adet kucuk patates (kup dogranmis)
*
1 adet iri sogan (ince dogranmis)
*
1 l su
*
1 adet tavuk bulyon
*
500 ml sut
*
3 y.k. zeytinyagi
*
1/2 c.k. kisnis
*
1/2 c.k. kimyon
*
1/2 c.k. paprika
*
50 g rendelenmis kasar peyniri
*
Biraz tuz, karabiber
*
Bir kac dal taze kekik

Yapilisi:

1.
Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin. Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin.
2.
Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin. Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin. Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin.
3.
Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin. Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz.
4.
Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin. Afiyet olsun!

Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli!

7-8 kisilik

YapraK 02 Şubat 2010 03:30

Sütlü Karnıbahar Çorbası
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler :
1 kase karnabahar
1 patates
1 soğan
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 su b. süt
1 tutam dereotu
Sade organik tuz
Su

Hazırlanışı
1 adet soğanı yemeklik kesin.1 adet patatesi ve karnabahar parçasını ince olarak kesin.Üzerine 1 su bardağı süt ve sıcak su ilave edin ve çorbayı pişirin. Çorba piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirin.

Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine ince kesilmiş olan dereotunu ilave edip servis edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk