10 Nisan 2012, 18:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Harira Çorbası Harira Çorbası ( Fas ) Fas bölgesine ait farklı bir lezzet olan bu çorba içinizi ısıtacağı gibi ayrıca doyurucu olması ile bilinmektedir. Malzemeleri: 500 kilogram yağsız kuşbaşı kuzu eti Birer tatlı kaşığı toz zerdeçal, tatlı kırmızıbiber ve tarçın 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 8 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kereviz 1 adet kuru soğan Yarım bardak kıyılmış taze kişniş 4 adet domates 9 su bardağı su (veya tavuk suyu) Yarım su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı nohut 100 gram şehriye 1 adet yumurta, çırpılmış olacak 1 adet limonun suyu Yapılışı: • Nohutu bir gece evvelden ıslatın ve 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu çorbada kullanmak üzere saklayın. • Kuzu, zerdeçal, karabiber, tarçın, zencefil, kırmızıbiber, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz, soğan ve kişnişi büyük bir tencereye koyup orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun. • Küp doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. • Su veya tavuk suyu, tuz ve yıkanmış mercimekleri ilave edin. • Kaynayınca kapağı kapalı olarak 2 saat kadar kısık ateşte pişirin. • Servis etmeden 10 dakika önce nohutları ve şehriyeyi çorbaya katın ve birlikte 10 dakika daha pişirin. • Limon suyu ve yumurtayı birkaç kaşık sıcak çorba ile birlikte çırpıp tencereye karıştırın. | |
|
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Topalak çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:16 |
Kel topalak (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:35 |
Topalak (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:30 |
Topalak (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:10 |
Öz Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 26 Eylül 2009 18:07 |