Terbiyeli Naneli Ekşili Çorba Malzeme Listesi Köftesi İçin: 1 Su B. İnce Bulgur 1 Su B. Et Suyu 1 Çorba K. Un 1 Soğan 1 Yumurta Akı Su Tuz Terbiyesi İçin: 4 Çorba K. Süzme Yoğurt 1 Limon 1 Çorba K. Un 1 Yumurta Sarısı Üzeri İçin: 1 Çorba K. Tereyağı Taze Nane Hazırlanışı: Karıştırma kabının içerisine bulguru döküyoruz. Üzerine soğanın yarısını rendeliyoruz. Yumurta akı, tuzu, karabiberi ve hafifte suyu ilave edip karıştırıyoruz. Unu da döküp kıvamını ayarlıyoruz. Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Tenceremize göz kararı suyu döküyoruz. Kaynamakta olan suyun içerisine et suyunu ve köfteleri ilave ediyoruz. Terbiyesi İçin:Karıştırma kabına yoğurdu, limon suyunu, unu ve yumurta sarısını döküp çırpıyoruz. Üzerine biraz soğuk su ilave edip kıvamını açıyoruz. Çorbanın suyundanda alıp kıvamını iyice açıyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi köftelerin üzerine döküp kaynamaya bırakıyoruz. Pulbiber, taze nane ve tereyağını tavaya alıp ocakta biraz kavuruyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıp üzerine tereyağlı naneli sosu döküp servis ediyoruz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:18. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net