![]() |
Malatya Tarhanası Malzemeler 1 gece önce ıslattığımız tarhana 5 su bardağı su 200 gr süzme yoğurt tuz bir tutam zerdeçal Hazırlanışı 1 gece önce ıslattığımız tarhanayı tencereye alınıp üzerine 5 su bardağı su konur pişirilir. Kaseye süzme yoğurt alınıp biraz su ile yoğurt ayran kıvamına getirilir. Pişen tarhana suyundan 1 kaç kepçe alınıp süzme yoğurduna alınıp karıştırılır. İyice karıştıktan sonra tarhanaya yavaşça aktarılır. İyice karıştırılıp marine edilir. Üzerine tuz ve zerdeçal serpip pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk