![]() |
Yılanotu Çorbası Malzemeler 1 Demet Yılanotu (tırşik) 1 su bardağı Yarma Buğday 2 su bardağı terbiyeli yoğurt 1/2 su bardağı un Hazırlanışı Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın. Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın. Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin. Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın. Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın. Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin. 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk