![]() |
Sıkıcık Çorbası Köftesi için 1 su bardağı ince bulgur 1 çay bardağı sıcak su (bulguru ıslamak için) 3 yemek kaşığı tarhana 2 yemek kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 yemek kaşığı un (Köfteyi toparlamak için) Dışı İçin Sıvı yağ 1 adet kuru soğan Yarım yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı domates salçası 4 su bardağı su(varsa et suyu) Üzeri İçin; Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı Önce ince bulguru sıcak suyla ıslayalım. Bulgur şişince içine nane, tarhana, karabiber, tuz ekleyip toparlanıncaya kadar bir kaç dakika yoğuralım. Ununu ekleyip köfteyi yuvarlanacak şekle gelince elimizi su ile ıslatıp misket kadar yuvarlaklar yapalım.. Soğanı ince kıyım doğrayalım soğanımızı yağda kavurup içine salçayı ekleyelim. 1-2 karıştırdıktan sonra üzerine 3 su bardağı et suyu yada normal suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.Suyunun tuzuna bakıp azsa ekleyelim.Bir kaç taşım kaynayan suyumuza köfteleri atıp yaklaşık köfteler pişinceye kadar kaynatalım.Köftenin pişme süresi yaklaşık 10-15 daikayı buluyor pişip pişmediğini anlamak için çatalla bir köfteyi ikiye ayıralım içi kuruysa pişmiştir Daha sonra tabağımıza alıp üzerine samırsaklı yoğurt dökelim. SARIMSAKLI YOĞURT İLE SERVİS EDİN MUTLAKA Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk