![]() |
Beylerbeyi Çorbası Malzemeler 250 gr. tavuk ciğeri 2 patates 2 çorba kaşığı margarin 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı un 1 çay bardağı su 1 çorba kaşığı sirke Tuz kırmızı toz biber Hazırlanışı Tavuk ciğerini küçük küçük doğrayın. 6 bardak tavuk suyunu tencereye alıp 1 kaşık margarin ilave edin. Pirinci yıkayıp süzün ve kaynamakta olan tavuk suyuna ekleyin. Pirinçler hafif hafif yumuşayınca doğranmış ciğeri ilave edin yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 kaşık margarini tavada eritip patatesleri kızartın. 1 kaşık unu 1 çay bardağı suyla karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ekleyin. Sirke tuz ve kızarmış patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kırmızı toz biber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk