Biftekli Buğday Çorbası Malzemeler 2 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr biftek 2 diş sarımsak 2 soğan 150 gr buğday 750 ml et suyu 1.5 litre su 1 defne yaprağı 1 dal taze biberiye 1 dal taze kekik 2 patates 1 havuç 1 kabak 100 gr mantar Yarım su bardağı maydanoz Tuz Karabiber Yapılışı Biftekleri 2 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Soğan, sarımsak, havuç, patates ve kabağı küp şeklinde kesin. Mantarı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip soteleyin. Buğday, et suyu, su, defne yaprağı, biberiye, kekik ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak et ve buğday yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Patates, havuç, kabak ve mantarı çorbaya ekleyin ve kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.Tuz, karabiber ile tatlandırın. Defne, kekik ve biberiyeyi çorbanın içinden alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net