IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çorbalar (https://www.ircforumlari.net/corbalar/)
-   -   Sebzeli Isırgan Otlu Buğday Çorbası (https://www.ircforumlari.net/corbalar/571467-sebzeli-isirgan-otlu-bugday-corbasi.html)

Elysian 09 Mart 2014 09:00

Sebzeli Isırgan Otlu Buğday Çorbası
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası malzemeleri

1 çay bardağı aşurelik buğday
1 demet pazı yaprağı
1 soğan
1 kabak
400 gr süzme yoğurt
1 yumurta
Su
3 yemek kaşığı süt
Tuz
3 diş sarımsak

üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kurutulmuş ısırgan otu

Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası hazırlanışı

Soğanı ince doğrayın. Buğdayları soğanla birlikte tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirin. Pişen buğdayları daha büyük bir tencereye aktarın. Pişerken katılaşan buğday soğan karışımını suyla kısık ateşte karıştırarak inceltin. Kaynayınca doğranmış pazıları ve ufak doğranmış kabakları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Buğdaylı karışımdan tane gelmeyecek şekilde birkaç yemek kaşığı su alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. İki karışımı birleştirip sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını küçük bir tavada ısıtıp ısırgan otu ve kırmızı pul biberi ilave edin. çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası artık hazır, afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk