![]() |
Gendime Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 1 su bardağı buğday (1 gece önceden ıslatılmış) 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye Buğdayı haşlamak için 4 su bardağı su Çorbaya eklemek için 4-5 su bardağı su + 1 adet et bulyon (Et suyu kullanacaksanız bulyon eklemeyin) Terbiyesi için: 3 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı yoğurt Sosu İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı +2 yemek kaşığı sıvıyağ Kuru nane Yapılışı: Buğdayı 4 su bardağı suda haşlayın. Buğday yumuşayıp çatlamaya başladığında (tencerede 1-1,5 su bardağı kadar su kalacak.) kalan suyun miktarına göre üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin. 1 adet et bulyonu haşladığınız fasulye ve nohudu ilave erek ve 1-2 dakika kaynattın. Derin bir kase içinde yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar yoğurda ilave ederek çırpmaya devam edin. Ilınan yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. 6-7 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın. Servis için tereyağı ve sıvıyağı bir cezve içine alın, üzerine nane ilave ederek kızdırın. Çorbanızı naneli sos ile servis yapın |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:04. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk