IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çorbalar (https://www.ircforumlari.net/corbalar/)
-   -   Gendime Çorbası (https://www.ircforumlari.net/corbalar/676996-gendime-corbasi.html)

Cappy 31 Ocak 2015 13:24

Gendime Çorbası
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler:

1 su bardağı buğday (1 gece önceden ıslatılmış)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Buğdayı haşlamak için 4 su bardağı su
Çorbaya eklemek için 4-5 su bardağı su + 1 adet et bulyon
(Et suyu kullanacaksanız bulyon eklemeyin)
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı yoğurt
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı +2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kuru nane

Yapılışı:

Buğdayı 4 su bardağı suda haşlayın. Buğday yumuşayıp çatlamaya başladığında (tencerede 1-1,5 su bardağı kadar su kalacak.) kalan suyun miktarına göre üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.
1 adet et bulyonu haşladığınız fasulye ve nohudu ilave erek ve 1-2 dakika kaynattın.
Derin bir kase içinde yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar yoğurda ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ilınan yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. 6-7 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın.
Servis için tereyağı ve sıvıyağı bir cezve içine alın, üzerine nane ilave ederek kızdırın.
Çorbanızı naneli sos ile servis yapın


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk