![]() |
Tutmaç Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı haşlanmış nohut (benim buzlukta vardı onu kullandım) 1 çay bardağı erişte 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlayıp suyunu süzün) 1 adet soğan 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı nane Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1,5 su bardağı yoğurt Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not Ekle Tarifi Yazdır Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteler eklenir. Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır. Önemli not: Yeşil mercimekleri haşlarken iyice eritmeyin. Çorba içerisinde de kaynayacağı için haşlarken birazcık diri bırakın. (Fotoğraf da görüldüğü gibi) Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır. Çorbanın suyundan yavaşça eklenerek terbiye ılıklaştırılır. Erişteler pişince çorbanın içine karıştırılarak eklenir. 2-3 dk karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır. Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ da kavrulur. Soğanlar iyice karamelize olmalı. Ardından nane eklenir. Ve bu karışımda kaynamakta olan çorbaya eklenir. 8-10 dk. daha kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır. ..::Afiyet Olsun::.. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:40. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk