IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Counter Strike Online - CS GO (https://www.ircforumlari.net/counter-strike-online-cs-go/)
-   -   CS 1.5 Hlds Server Kurma (https://www.ircforumlari.net/counter-strike-online-cs-go/32326-cs-15-hlds-server-kurma.html)

papillon 30 Mayıs 2007 03:48

CS 1.5 Hlds Server Kurma
 
Counter-Strike v1.5 için HLDS Server Kurulumu


Başlıktanda anlaşılacaği gibi, HLDS kullanarak internet ve LAN (network; internet cafeler vb. için) kullanımı için Counter-Strike sunucu kuracaz.


Minimum bilgisayar Konfigürasyonu

Lan Sunucuları İçin
P3 500 Mhz işlemci
256 MB Ram
10 GB HDD
Internet Sunucuları İçin
P3 800 Mhz İşlemci
256 MB Ram
20 GB 7200 RPM HDD
2 MB ADSL yada 1 MB Leased Line internet bağlantısı


Gerekli Yazılımlar

- Counter-Strike v1.5 Full (Temiz bir kopyasını kullanabilirsiniz)
- HLDS v4.1.1.0. Sunucu Dosyası (117 MB)
- Cheating-Death v4.21 Sunucu Eklentisi (227 KB)
- ASUS.WWCL Config Scanner Eklentisi (100 KB)
- Adminmod v2.50.59 Sunucu Eklentisi (1.28 MB)
- Statsme 2.7.1 Sunucu Eklentisi (118 KB)

---DİKKAT---
* Buradaki anlatım default yani ilk değerler baz alınarak yapılmıştır. HLDS kurulumu sırasında herhangi bir ayar değişikliği yapmazsanız, burdaki anlatım ile 1e1 kurulum gerçekleştirirsiniz.
* plugins.ini dosyası c:hlservercstrikeaddonsmetamodplugins.ini dizinindedir.


SUNUCU KURULUMU (Nihayet )


HLDS v4.1.1.0. Sunucu Dosyası

Kurulum sırasında dikkat edilecek tek faktör, half-life oyununun bulunduğu sürücü ile HLDS' nin bulunacağı sürücünün FARKLI sürücüler olması. Örneğin; Half-life c: sürücünde, o zaman HLDS D: sürücünde olmalı. Bunun nedeni ise herzaman olmasa da genelde bu hl ve hlds'nin aynı sürücüde olması, saçma sapan sorunlar çıkmasına yol açıyor.
Biz burdaki anlatımımızda default (yani ilk ayarlarıyla) hiçbir değişlik yapmadan gerçekleştirilen kurulumu anlatıcaz. Burdaki en önemli 2 faktör HLDS' yi C: sürücüsüne kurmuş olduğunuzdan emin olmanız ve kurulum tamamlandıktan sonra cstrike (yani counter-strike' ı) C:Hlserver dizini altına kopyalamayı unutmamanızdır.

Adminmod v2.50.59 Sunucu Eklentisi

HLDS kurulumu başarı ile tamamlandıktan sonra zip dosyası içindeki dosyaları herhangi bir yere açın. Adminmod klasörü içerisinde install_admin.vbs dosyasını çalıştırın. Kurulum başlayacaktır. Adminmod' u Counter-strike' a kurmak için takip eden 3. ekrande size sorulacak olan mod dizini adına "cstrike" yazın. Sonrasında kurulum otomatik olarak tamamlanacaktır.

Statsme 2.7.1 Sunucu Eklentisi

Zip dosyasını herhangi bir yere açın, içinden çıkan "statsme-2.7.1-cstrike" klasörü altında "addons" adındaki klasörü "cstrike" klasörüne kopyalayın.
(Eğer herhangi bir değişiklik yapmazsanız HLDS'nin kurulu olduğu sürücü ve dizin c:hlserver ve counter-stike c:hlservercstrike)

Kopyalama işleminden sonra sıra plugins.ini dosyasını düzenlemeye geldi. c:hlservercstrikeaddonsmetamodplugins.ini dosyasını herhangi bir text editör (notepad,wordpad) ile açıp "win32 addonsstatsmedllssm_cstrike_mm.dll"
satırını ekleyin, kaydedip kapattıktan sonra kurulumu tamamlamış olacağız.

Cheating-Death v4.21 Sunucu Eklentisi

zip dosyasını herhangi bir yere açın. Daha sonra c:hlservercstrikeaddons dizini altına yeni bir klasör açın ve bu klasöre "cdeath" adını verin. zip dosyasından çıkan tüm dosyaları bu klasör içine atın.

Sonra plugins.ini dosyasını açıp (notepad,wordpad) "win32 addons/cdeath/cdmod.dll" satırını ekleyin, kaydedip kapattıktan sonra kurulum YİNE tamamlanmış olacaktır

ASUS.WWCL Config Scanner Eklentisi

zip dosyasını herhangi bir yere açıp, içinden çıkan cstrike klasörünü c:hlserver klasörüne kopyalayın.

Daha sonra yine plugins.ini dosyasını açıp (notepadddddd,wordpaddddddd ) "win32 addons/wwcl/dlls/pcawwclconfig_mm.dll" satırını ekleyin. Kaydedip kapatın....


SUNUCU VE EKLENTİ KURULUMU BİTTİ


Şimdi sıra sunucuyu çalıştırmaya geldi. Masaüstüne yeni>kısayol komutu ile yeni bir kısayol oluşturun ve aşağıda verdiğim kurulum tiplerinden hangisini kullanmak istiyorsanız kısayol komut satırına yazın.

Internet Üzerinden Sunucu Açmak İçin;
C:HLServerhlds.exe -game cstrike +sv_lan 0 -port 27015 +maxplayers 16 +map de_dust2 +exec server.cfg

LAN (Network) Sunucu Açmak İçin
c:HLServerhlds.exe -game cstrike -port 27015 -nomaster -insecure +sv_lan 1 +maxplayers 20 +map de_dust2 +exec server.cfg

Haydi Kolay Gelsin...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net