IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2012, 16:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Counter-Strike:Source botları




Resmi Counter-Strike:Source botları 17 Ocak 2004 tarihinde Valve tarafından Steam üzerinden Half-Life 2 sahiplerine yapılan güncelleme ile beraber sunuldu.

Önceki Counter-Strike versiyonlarına göre Counter-Strike:Source botları devrim niteliğinde güncellemelerle artık çok gerçekçi ve zorlular.

Botlarla ilgili detaylar aşağıdaki gibi:

Daha gerçekçi insan davranışları
Counter-Strike botları artık bir başka oyuncuyu tespit ederken; mermi sesleri, uzaklık, hareket, duruş şekli gibi özellikleri de dikkate alan bir sisteme sahip. Daha önceki Counter-Strike botlarının oyuncuları farkedebilmesi için onları çok net bir şekilde görmeleri gerekiyordu.

Botlar hareket eden oyuncuları duran oyunculara göre daha çabuk farkediyorlar, ayrıca rakip oyuncuların uzakta olmaları, bir objenin arkasına kısmen saklanmış olmaları görüşlerini olumsuz olarak etkileyerek botlarla oyuna gerçeklik katıyor. Artık profesyonel oyun turnuvalarındaki hareketleri botlarla yaptığınız karşılaşmalarda görmeniz olası. Daha az ses çıkartarak ve stratejik hareket etmeniz de böylelikle size daha fazla fayda sağlıyor.

Botlar artık iki farklı dikkat seviyesi var, normal ve alarm durumu. Botlar eğer saldırıya uğramış ya da düşman hareketi görmüşler ise alarm durumuna geçerek daha dikkatli davranmaya başlıyorlar. Bu durumda düşman hareketlerini daha kolay tespit edebiliyorlar. Bot saldırıya uğradığında eğer bir düşman göremezse aynen insan davranışlarında olduğu gibi panik durumuna giriyor. Çevrelerine hızlıca göz gezdiriyorlar ve geri çekilerek savunma durumuna geçiyorlar.

Gelişmiş taktikler
Botlar artık Counter-Strike'ın oyun akışı ve zamanlamasını daha iyi anlıyorlar. Bu onların daha iyi ani saldırılar yapabilmelerinin yanında rakiplerini hangi yerde ne zaman bekleyeceklerini anlamalarını, hangi durumda savunma, hangi durum ve yerde saldırmaları gerektiğini, nerede ve ne zaman el bombası kullanacaklarını daha iyi belirlemelerini sağlıyor.

Botlar artık düşmanların çıkardığı sesleri duymaları kendi takımlarından oyuncuların düşman tarafından öldürülmesi gibi durumlarda daha dikkatli ve uygun hareket ediyorlar. Bunun yanında botların sessiz ve gizli hareket etmeleri sıklıkça karşılaşılır hale gelmiş. Örneğin gizlice giderek bombayı yerleştiriyorlar.

Botların birden fazla düşman hedefi gördüklerinde artık daha akıllıca davranarak önceliklerini belirliyorlar. En kolay elimine edebilecekleri rakiplerine öncelikle saldırıyorlar.

Botlar paraları az olduğunda artık el bombası ve ekstra mermiye para harcamak yerine bir sonraki raunda saklıyorlar.

Geliştirilmiş yön bulma
Botlar artık kayaların tepelerinde, uçurum kenarlarında, kutuların üzerinde ve daha bir çok zor zeminde takılmadan, rahatlıkla hareket edebiliyorlar. Pencereler gibi
parçalanabilir ya da kırılabilir yüzeylere ulaşmadan önce ateş ederek rakibi yakalamak için önemli olan zamanlarını harcamamış oluyorlar.

Keskin nişancılar
Botlar artık düşman keskin nişancıların farkındalar ve takım arkadaşlarını ona göre uyarıyorlar. Aynı şekilde keskin nişancıların karşısında düz durmanın tehlikesinin farkında olarak çeşitli objelerin arkadasına saklanıyorlar. Botların keskin nişancı olduklarında sergiledikleri davranışlar ise insanlara yaklaştırılmış.

El bombaları
Botlar artık el bombası kullanımı konusunda eskisine göre çok tecrübeliler, bombaları akıllıca olması gereken yerlere gönderiyorlar. Üzerlerine atılan bombalara göre savunmaya geçebiliyorlar. Flashbang tarafından kör edildiklerinde insana daha yakın davranışlar sergiliyorlar; geri çekiliyorlar ve kimi zaman da görememelerine rağmen ateş ediyorlar.

Diğer özellikler
Normal bot kota sistemine ek olarak, sunucu olarak kullanılan bilgisayarda bot_quote_mode "fill" opsiyonu kullanılabiliyor. Bunun sayesinde belli bir insan oyuncu sayısının altına düşüldüğünde botlar oyuna giriyorlar ya da insan oyuncuların sayısı belirlenen düzeye çıktığında oyundan çıkıyorlar.
Oyuncular bot'ların "auto following" adı verilen otomatik takip özelliğini kapatarak botların oyuncuları kendi başlarına takip etmeye karar vermelerini engelleyebiliyorlar.
Botlar artık çatışma esnasında kayalıklardan ve uçurumlardan kolayca düşmüyorlar.
Botlar daha hızlı ekipman ve silah alıyorlar. (freeze time kullanılmayan sunucular için düşünülmüş)

Counter-Strike: Source botları Valve ile Turtle Rock Studios'un birlikteliyle geliştirildi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
botları, counterstrikesource


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Counter-Strike: Source Performans Ayarları KarakıZ Counter Strike Online - CS GO 0 03 Ocak 2012 16:23