IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Mine

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2012, 17:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Counter-Strike: Global Offensive geliyor!




Yeni Counter-Strike oyunu Counter-Strike: Global Offensive geliyor! ESEA forum üyelerinden biri olan Craig “Torbull” Levine isimli oyuncu, Valve'ı ziyaret ettiğini ve yeni geliştirilen Counter-Strike oyununu test ettiğini belirtmiş. Ayrıca ESL'den Bastian Vieser da Twitter'da paylaştığı mesajında, "Tüm gün boyunca Counter-Strike Global Offensive'i oynuyorum. Tanrım, işimi seviyorum!" yazmış.


Steam'in resmi forumlarında Counter Strike: Global Operation isimli bir başlık açılmış ve bu yeni oyundan söz edilmiş. Valve'daki tasarımcılardan Jess Cliffe ise, oyunun ismini Global Offensive olarak belirtmiş. Bunu yazdığına göre, oyunun varlığı kanıtlanmış diyebiliriz.

Peki Counter-Strike: Global Offensive nedir? CS: GO, Valve'ın online FPS fenomeni Counter-Strike'ın muhtemel yeni üyesi. Valve'ın Source motorunu kullanan yeni yapımın, 2012'nin ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor.

Oyun hakkında bazı özellikler şöyle:

* Matchmaking sistemi olacak
* 5v5 rekabetçi oyuna odaklı
* E-Sports odaklı olacak
* Casual oyuncular için modlar ve rekabetçi oyun modları
* Dedicated Server özelliği
* Rütbe sistemi
* CS:S ve CS 1.6'daki bazı oynanış elementleri bu yeni oyunda da olacak
* Bazı klasik Counter haritaları yeniden düzenlenerek eklenecek: Dust2, Dust, Aztec, Inferno, Nuke, Train
* Molotov kokteyli ve başka bombalar
* Silahlarda bazı geliştirmeler ve yepyeni silahlar
* Doğrulanmadı, ama eylül veya ekim ayında betasının yapılması planlanıyor.

Counter-Strike: Global Offensive'in yeni detayları

Valve HQ'da düzenlenen Counter-Strike: Global Offensive'in ilk testlerine katılan dünya çapında saygı gören oyuncular, yavaş yavaş oyun ile ilgili detayları da ortaya çıkarmaya başlamışlar. Oyunun Pre-Beta sürümünü deneyen oyuncular sonuçtan memnun görünüyor.

ESL Pro Series'in ürün müdürü Bastian Veiser, Torbull nickli Craig Levine gibi oyuncular katıldıkları testlerle ilgili yaptıkları yorumlar oldukça olumlu. Bakalım neler demişler?

Öncelikle oyunda birkaç yeni silah mevcut. Bunlardan biri ağır makinalı, yeni birkaç pistol, biri de yeni bir pompalı tüfek. Ayrıca eski ve çok sevilen önemli haritalar korunmuş. Yani "de_dust", "de_nuke", "de_inferno", "de_train" ve tabii ki "de_dust2" haritaları aynen oyunda yer alacak. Bunların haricinde yeni haritalar oyuna eklenmiş.

Grafiklere gelecek olursak, oyunun "Portal 2 Source Engine" ile hazırlandığı ortaya çıkıyor. Craig Levine, grafiklerin ve haritaların çok güzel göründüklerini, oyuncu hareketlerinin oldukça yumuşak ve tutarlı olduğunu, silah modellemelerinin ise harika olduğunu belirtmiş.

Levine ayrıca Valve'ın silah çeşitliliğini arttırırken, oynanışa da direkt olarak etkisi olacak iki yeni bomba tipini test ettiğini belirtmiş. Bu bombalardan ilki molotof kokteyli ve atıldığında alan hasarıyla birlikte yangın çıkardığından "rush" ları bloke edebilmek adına kullanılabiliyormuş.

İkinci bomba ise "Decoy Grenade". Yine oynanışa direkt etkisi olan bir bomba çünkü atıldığı alandaki ses dalgalarını emerek, ses dinleyerek oyuncuların yerini tespit eden oyuncuların kafalarını karıştırmaya yarıyor. Bu iki bombanın oyunda kesin olarak yer alıp almayacağı şu an belli değil. Testlerden sonra uygun görülürlerse oyunda kalacaklar.


Ayrıca Valve'ın denediği yeni bir sistem, oyunda yer alan en güçlü silahlar yani "AWP, DEagle, AK47 ve M4A1"in dışındaki silahları da işlevsel hale getirmeye yönelik. Bu sisteme göre oyunun gidişatına göre silahların fiyatları değişebilecek. Oyunun durumuna göre alınan silahlar değişecek.

Oyunu deneyen Counter-Strike 1.6 ve Counter-Strike Source oyuncularının hepsinin oynanıştan ve grafiksel gelişimden "şaşırtıcı derecede" memnun kaldıklarını söyleyen Levine, oyunun yaşattığı hissin orijinal Counter-Strike hissiyle birebir olduğunu belirtmiş.

Son olarak Valve, yalnzıca davetiye sistemi ile bir Beta test yapmayı planlıyor. Testin önümüzdeki aylarda başlama ihtimali var ve eğer PAX Prime ya da Eurogamer Expo'ya katılma durumunuz varsa, oyunu orada deneme şansınız olabilir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
counterstrike, geliyor, global, offensive


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Counter Strike: Global Offensive Bu Yaz Geliyor KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 05 Mart 2012 22:35
Counter Strike: Global Offensive için Kapalı Beta Geliyor! dreamy Oyun Dünyasından Son Haberler 0 20 Kasım 2011 13:34
2012 Yeni Counter-Strike Geliyor DeviL Counter Strike Online - CS GO 0 29 Ağustos 2011 22:14
Yeni Counter Strike Geliyor Emrax Oyun Dünyasından Son Haberler 0 29 Ağustos 2011 02:44