IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2012, 23:39   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yapılandırma




Yapılandırma

ConferenceRoom, Internet Explorer veya Netscape gibi bir web tarayıcı ile yapılandırılmış veya windows yapılandırma yardımcı programı (win32) olabilir. Ayrıca online ortamda AdminServ komut seti kullanarak Java arayüzü ile konfigüre edilebilir.
Online Yönetim

ConferenceRoom da sohbet ortamı içinde online yönetim sistemi içerir. Bu özellik spot değişiklikleri sunucuya yapmak için çok kullanışlı. ConferenceRoom her yönüyle bir web tarayıcısı veya yapılandırma yardımcı programı yanı sıra online olarak değiştirilebilir. Sunucu Yöneticileri bölümü - ConferenceRoom Komut Başvuru Kılavuzu online komut seti hakkında daha fazla bilgi için bkz.

Windows Configuration Utility

Aşağıdaki menü dizisi girmek için masaüstü görev çubuğundaki 'Başlat' düğmesini kullanın: Başlat-> Programlar> Webmaster> Yapılandır CR. Yapılandır CR1.8 yardımcı programını çalıştırın ve masaüstünüze yerel kalacaktır. Crstatus Monitör örümcek simgesine tıklamak Yapılandırma yardımcı programını da başlatacak.

Windows Hizmetleri Müdürü

Çoğu zaman ConferneceRoom Hizmeti yönetmek için Windows Configuration Utility kullanmak isteyeceksiniz. Ancak, bazı durumlarda hizmet elle kaldırmanız ya da yüklemek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki anahtarları herhangi bir crsvcmgr.exe çalıştırmak için komut satırını kullanın:

/ A, kurulumu ve oto-start
/ I - otomatik başlatma olmadan yüklemek
/ D - yüklemek devre dışı
/ U - kaldırma


Web Yönetimi

ConferenceRoom sohbet sunucusu, web tabanlı yönetim kullanmak için çalışıyor olması gerekir. , Uzak sistemlere ConferenceRoom erişim kazanmak için ya da yükleme işlemi sırasında tanımladığınız adı ve şifre kullanmak veya yeni bir Operatör giriş define (Operatörler) ve Sunucu Yöneticisi bayrağı işaretli olduğundan emin olun gerekir. Giriş adı ve ilişkili parolanızı ve hostmask sunucuya uzaktan erişim sağlayacaktır. Uzaktan erişmek için, web tarayıcınızın ConferenceRoom idari hizmetler (Bu yapılandırmadan ConferenceRoom Özellikleri Web bölümünde tanımlanır) çalıştığı sistemi ve bağlantı noktasına işaret ediyor.

Örneğin, web tarayıcısı türü:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ConferenceRoom çalışan ana sistem chat.yoursystem.com adlandırılmış ve port 8000 eğer öyleyse o zaman yazarsınız: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ConferenceRoom sonra operatörünüz nick ve şifre soracaktır. Bir kez onlar Uzaktan Yönetim Konsolu görüntülenir kabul edilir.

Not: Bu web tabanlı uzaktan yönetim ile mevcut değildir yönetim hizmetleri kapatmak için tek seçenek yeteneği. ConferenceRoom yazılım içeren aynı sistem üzerinde bir tarayıcı veya chat istemcisi zaman yönetim hizmetleri sadece kapalı olabilir.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Web Yönetimi
Uzaktan Yönetim Konsolu ConferenceRoom istemci hem de sunucu için yapılandırma seçenekleri içerir. Uzaktan Yönetim Konsolu ilk yapılandırma ve yapılandırma seçeneklerini değiştirerek / güncellenmesi için kullanılır. Windows Configuration Utility aynı seçenekleri vardır ve aynı şekilde bozuldu.
Başlığının üst kısmında ana kategoride içerir. Sınırının altında bölümüne henüz gösteren hangisi alt kategorileri içerir. Ana sayfa ve alt kategorileri Yardım ve Güncelleme sunucusu ile başlar. Yapılandırma paneli ile ana bilgisayar üzerinde ikamet eden veya ConferenceRoom çevrimiçi yapılandırma seçeneği olduğunu unutmayın. Her seçenek kategorisi aşağıda açıklanmıştır:

Ana Sayfa: Bu alan ConferenceRoom sunucu ve web yönetim hizmetleri durdurma ve başlangıç ​​için kontrolleri vardır.

Genel: ConferenceRoom sunucu adı ve ağ parametreleri de dahil olmak üzere temel yapılandırma bilgileri.

Sunucu: sunucu botlar, ağ odaları, sunucu mesajları ve görünümü istatistikleri düzenlemek, diğer ConferenceRoom veya ircd sunucularına bağlanmak için ConferenceRoom sunucusu yapılandırın.

Güvenlik: Set genel güvenlik seçenekleri, ConferenceRoom sunucusuna erişmek alan ve kullanıcılar belirtmek, küfür filtreleme seçenekleri düzenlemek, takma yasaktır kontrol.

Kullanıcılar: Erişim kontrol parametreleri ConferenceRoom sunucuya erişim ve ConferenceRoom sunucu kontrol komutlarına erişim kimin yapılandırmak için.

Hizmetler: Kullanıcı ve kanal / oda yönetim ve konfigürasyon gibi Sunucu botlar ve yönetilen sunucu kanalları.

Web: limanlar, Java sohbet müşterileri için web tabanlı temalar ve yönetim hizmetleri için bilgi ayarlayın.

Scribe: Denetim günlüğü seçenekleri, etkinlikler ve scriptler.

ConferenceRoom yapılandırma tamamlanması veya güncelleme üzerine, Uzaktan Yönetim Konsolu kullanarak yapılandırma bilgilerini kabul etmek sunucu için sayfanın altındaki Gönder düğmesine tıklayın. Değişiklikleri yapmadan önce olduğu gibi yapılandırma ayarlarını geri dönmek isterseniz, Sıfırla düğmesini tıklayın ve eski değerleri restore edilecek.

Biz de ayrıntıları her seçenek ve AdminServ komutlar ile devam edecek. Şimdi sunucuya ek yapılandırma ayarları yapmak için nasıl göreceksiniz. Web Yapılandırma paneli yanı sıra AdminServ komutları kullanarak aracılığıyla sunucunuza tüm değişiklikleri yapılabilir olduğunu hatırlamak gerekir. AdminServ ilgili tüm ayrıntılar ve örnekler için bu bölüme bakınız.



-------------------------------------------------- ------------------------------

ANA SAYFA
İlk ekran göreceğiniz Yönetim Paneli.
ConferenceRoom için ana sayfa, mevcut ConferenceRoom durumu gibi başlayan ve sunucu arasındaki fark yönlerini durdurma seçeneklerini sunar.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Başlatmak ve bu alanda sohbet sunucusu elemanları durdurabilirsiniz:
Sunucu Sohbet Stop (/ die): Bu fonksiyon sunucu sohbet bölümünü duracaktır.

Sunucu Sohbet çalıştırın: şu anda çalışır durumda değilse bu sohbet bölümü sunucu başlayacak.

Rehash Chat Server (/ rehash): Bu seçenek rehash sunucu konfigürasyonları.

Web Yönetim Hizmetleri (yeniden başlatmak için kullanım / Webstart online) Stop: Bu seçenek, yönetim web hizmetleri kapanacaktır. Yönetim web hizmetlerini yeniden başlatın veya Windows Configuration Utility ile onları yeniden başlatmanız / Webstart komut online kullanmanız gerekir. Sistemi durdurmak istediğiniz zaman bu komut sadece çalışacağını unutmayın. Bu her zaman sunucusunu başlatmak için bir konumda olacağını sağlayan bir güvenlik özelliğidir.

ConferenceRoom (İdari hizmetler) Stop: Bu tamamen kapalı ConferenceRoom kapanır. Durdurmak için istediğiniz sistem üzerinde bu komut sadece çalışacağını unutmayın. Bu her zaman sunucusunu başlatmak için bir konumda olacağını sağlayan bir güvenlik özelliğidir.


Yardım
Bu ConferenceRoom için yardım dosyaları açılacaktır.

Güncelleştirme
Bu ConferenceRoom Update sayfasına götürecektir. ConferenceRoom güncel sürümünü gösterecek ve ne gibi değişiklikler yapılmıştır.


-------------------------------------------------- ------------------------------

GENEL

-------------------------------------------------- ------------------------------

Sunucu Bilgileri
Server Name: Bu alan, sunucuya atadığınız addır. (Yani ama tavsiye edilir) bilgisayarınıza hostname bulunmamış. Bu ad, sunucunuza oturum açtığınızda ve diğer sunucuları tarafından arası ağ sunucusu ile kullanıcılar tarafından görülecektir. Neredeyse herhangi bir isim tercih olsa da, herhangi bir boşluk olmamalıdır.
Geçerli Adı: irc.webmaster.com
Geçersiz Adı: webmaster irc

Uyarı: sunucunuza bağlanan Sunucular Sunucu Adı Ad alanına sunucu bağlantı profili sağlamanız gerekir. Bakınız: diğer sunuculara bağlanma.

Örnek: chat.yourdomain.com

Bir kullanıcı / admin / info komutları veya / links komutu Açıklama: (şart değil) Bu sunucunun kısa bir açıklama görüntülenir.

Örnek: Chat Server [127.0.0.1] veya WebMaster Kullanıcı Chat Server

İletişim Bilgileri: sunucu için bağlantı noktası sağlar. Bu sunucusu kullanarak insanların yönetici ile irtibat böylece. Bu bilgi, / admin komutu kullanıldığında da mevcuttur.

Örnek: İletişim: John Doe johnd@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]domain.com

Anahtar: ConferenceRoom tescilli bir sürümü olmadığı sürece bu DENEME okuyacak, sonra anahtar koruması için şifreli olacak.


Ağ Bilgi
Portlar: sunucu bağlantıları için tahsis edilecek port (lar) atar. IRC iletişim için yaygın olarak kullanılan bir bağlantı noktası varsayılan bağlantı noktası, 6667 için ayarlanır. Birden çok bağlantı noktası belirtmek için, virgül (6667,7000 yani) tarafından ayırın. Port aralığı belirtmek için, (yani 7.000-7020) başlayan ve biten port belirtmek için bir çizgi kullanın. (Yani, 6667, 7000-7020 anlamına gelir bağlantıları, port 6667 ve 7000 port 7020 üzerinden kabul edilir), bu özellikleri karıştırabilirsiniz. Bu alanda kullanılan ilk bağlantı noktası, web-tabanlı istemciler üzerinden bağlanmaya hangi portun tayin edecektir. Bu izin çalışırken önemli olabilir sitelerinden erişimi güvenlik duvarı standart IRC port. ConferenceRoom, 7000, 6667 ile tanımlanan gelir. Bu ConferenceRoom Java istemci port 7000 üzerinden bağlanmaya anlamına gelir.
Örnek: 7000,6660-6669

Limit bağlantılar: bağlantılarının maksimum sayısını (kullanıcı sayısı artı sunucu bağlantıları sayısının eşit olduğu) satın ConferenceRoom Sürümü bağlı olarak değişir. Personal Edition 100 bağlantıları, Professional ve Developer Edition 1000 bağlantıları ve Enterprise Edition 10.000 bağlantıları destekler kadar destek destekler. ConferenceRoom 30 günlük ücretsiz demo indirildikten sonra, 10 bağlantıları otomatik olarak ayarlanır. ConferenceRoom satın alındığında, yazılım anahtarı otomatik olarak satın sürümü için izin verilen maksimum bağlantı sayısını ayarlar. ConferenceRoom izin bağlantılarının sayısını düşürmek istiyorsanız, numarayı buraya girin.

Host Name: Bu sunucu üzerinde çalışan bir bilgisayarın adıdır.

Server Mode: Bu bir hub veya yaprak olarak sunucusu çalıştırmak istiyorsanız seçecektir. Hub seçeneği seçin Sitenize bağlantı için başka bir sunucuya kabul planlıyorsanız. Varsayılan olarak, sunucu otomatik olarak bir yaprak, mansap bağlantıları izin veremeyiz.

DNS Lookups devre dışı bırakın: Bu seçenek etkinse, Müşteri adresleri sunucu üzerinde bilgisayar etki daha ziyade IP adresleri olarak görünecektir. Genel olarak, bu seçeneği işaretli değildir.

Örnek: user@127.0.0.1 yerine
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
,


ConferenceRoom Haberler Bildirimi
News Feed: ağ için haber etkinleştirir veya devre dışı bırakır. Etkin kullanıcılara dünya haberleri güncelleyerek Flaş Haberler alacaksınız. Devre dışı bırakılırsa olmaz.
Ağ çapında ağ üzerindeki tüm sunucuları ya da sadece yerel sunucuya gönderilmek üzere haber etkinleştirin.

Flash Öncelik: Kontroller ne kadar önemli haber flaş haber kuyruğuna eklenecektir. Öncelik yüksek, daha az haber kullanıcıya gönderilecek. Orta öncelikli ayarlarsanız daha sonra orta önemi haber ve yüksek düşük öncelikli haber Flaş Haberler olarak gönderilir ama olacak.

İlk Öncelik: önemli haberler, bir kullanıcı için haber başlangıç ​​kuyruk parçası haline nasıl ayarlar.

Flaş Haber Aralığı: Kontroller ne sıklıkla Flaş Haberler gönderilir.


ConferenceRoom Domain
Etki alanı adı ve şifre sunucuların bir etki alanının parçası olmak için izin verir. Bazı şifre gerekebilir.

Modül ekle
Bu temel ConferenceRoom sunucu modülleri eklemenize izin verir. Modüller size ekstra özellikler verebilirsiniz.

Güncelleştirme
Yeni güncelleştirmeler olup olmadığını görmek için kontrol edin. Her zaman bir sonraki sürüm güncelleme için iyi bir fikirdir.


-------------------------------------------------- ------------------------------

SERVERDE
Sunucu üzerine tıkladığınızda bölümünde eklediğiniz ne olursa olsun, botlar ve oda / kanallar hariç aşağıdaki ekranı göreceksiniz. Sunucu bölümde birçok alt kategoriye sahiptir, her turda ele alınacak.


-------------------------------------------------- ------------------------------

Ajanlar

-------------------------------------------------- ------------------------------

Mevcut Bot Yapılandırmaları
Bu, tüm mevcut botlara kısa bir açıklamasını görmek için izin verir. Adını tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Adının yanındaki silmek işaretleme ve daha sonra formu göndererek bir bot silebilirsiniz.


Yeni Server Bot ekle
Bu form, yeni bir bot oluşturmanıza olanak sağlar. Varsayılan ayarları gösterilmektedir. Her alanda düzenleyebilirsiniz.

Takma Adı: Bu bot adıdır. Bot, bir nick sohbet sunucu üzerinde başka herhangi bir istemci aynı şekilde kullanır.

Kullanıcı Adı: bot adresi görünecektir userid seçin. Bu kullanıcılar "/ whois" bot tarafından görülebilir. Varsayılan bot service@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].room olarak görünür olurdu.

Host Name: Bu bot gibi görünen ev sahibi seçer. Bu botlar belirgin adresi oluşturmak için kullanıcı adı ile çalışır.

Gerçek Adı: Kontroller sırasında adı alanına "/ whois" ne gösterecek.

Şifre: Bu alan isteğe bağlıdır. Eğer bir şifre verilir parolayı bilen herkes bot kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Bir bot parolasız bırakın ama insanlar hala bot op kendileri için özel odalarda kullanmak için izin vererek, her oda için özel şifreler biliyorum.

Aşağıda ya da daha fazla bilgi, özellikle BOT ve Chan komutları ConferenceRoom Komut Seti AdminServ bölümünde kanallar bölümüne bakın.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Kanallar

-------------------------------------------------- ------------------------------

Mevcut kanal yapılandırmaları
Herhangi bir oda ve botlar ekledik sürece bu boş olacaktır. Eklenen varsa sil kutusunu işaretleyerek silebilirsiniz isimlerinin üzerine tıklayarak ve sonra ekranın alt kısmında değişiklik tekliflerini düzenleyebilirsiniz.

Yeni Sunucu Bot Kanal Ekle
Bu bot tarafından idare edilecek bir oda oluşturmak için kolay bir yol sağlar.
Kanal Adı: bir oda adını girin. Oda henüz mevcut değildir.

Bot Name: bot atayın. Sadece oda şu anda mevcut botlara atayabilirsiniz. Bir bot yapma konusunda yardıma ihtiyacınız olursa, Sunucu yardım Agent bölümünden okuyabilirsiniz.

Şifre: Bu isteğe bağlıdır. Eğer bir şifre kullanılır, sonra şifre ile herkesin bot erişebilirsiniz. Aksi takdirde daha sonra bot sadece sunucu yönetim komutları ile manipüle edilebilir. Hala bireysel odalar için şifreler var ve insanlar bu şifre ile bu odalarda kendilerini op bot kullanmak sağlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Kanallar bölümüne bakın.

Modu: bot oda için uygulamak istediğiniz modları.

Konu: bot oda için belirlenen konu.

Tebrik: oda katılan herkes için bot tarafından gönderilen bir mesaj.

Not: Arama motorları ConferenceRoom Komut Seti AdminServ bölümünde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. YİD ve Chan komutları bakın.




-------------------------------------------------- ------------------------------

Linkler
ConferenceRoom sunucuları tüm sunuculara aynı odaları paylaşan tek bir ağ oluşturmak için bir araya ağa olabilir. Bu ağ, ağdaki her bir düğüm ya bir yaprak (sadece upstream bir sunucuya bir bağlantı) veya upstream bir sunucuya tek link ve mansap sunucuları veya düğümleri çoklu bağlara sahip bir düğüm (kapsayan ağaç şeklini alır sunucu-sunucu ağ ayrıntılı bir açıklama için, lütfen birlikte Bağlama Sunucular hub Sunucular sadece hub bağlamak gerekir diğer hub ve yapraklarla bağlanmak otomatik olmalıdır.


-------------------------------------------------- ------------------------------

Mevcut Bağlantı Yapılandırmaları
Bu ilk bölümde zaten oluşturulan profiller kontrol eder. Sadece etkin profilleri kullanılabilir. Etkin olmak isteyen kadar bir profil silme tamamen kaldırır, devre dışı bırakma yaparken bilgi sahibidir. Bunu düzenlemek için bir profil üzerine tıklayabilirsiniz.

Yeni Bağlantı Ekle - Genel Bilgiler
Profil Adı: Bu profil başvurmak istediğiniz adı. Bu her şey olabilir, ancak genellikle en iyi sunucu adı ya da kısa ve açıklayıcı bir şey kullanmak.

Sunucu Adı: sunucu adı, örneğin webmaster.webchat.org.

Kendilerine bağlamak için çalışırken, sunucu diğer sunuculara göndermek şifre: Şifre gönderdi.

Beklenen sunucuya bağlanmak için çalışan diğer sunuculara ihtiyaç şifre: Şifre.

Ping Frekans: sunucu bağlantısı hala var emin olmak için ping göndermek ne kadar sıklıkla.

Akış aşağı sunucularla bağlantı: sadece birine bağlanmak devre dışı etkin birçok diğer sunucular, sunucu bağlanabilir. Eğer izin verirseniz, sunucu bir merkezi haline geldi. Bunu devre dışı bırakırsanız, daha sonra sunucu, bir yaprak.

Etkin: şu anda etkin sürece sunucu ayarlarını etkisi yapmayız.


Out bağlayın Bilgileri
Hostname: Bu alan, yol / bağlantı sunucu adresi, IP adresi veya konak ismi ya içerir.

Liman: mümkün olduğunca kullanıcı ve web bağlantı noktaları daha farklı bir bağlantı noktası almaya çalışın, örneğin 7300 için sunucu bağlantı portu girin.

Sıkı Host Kontrolü: sunucu beklenen bir IP adresi gerektirir. Sunucu adresi Hostname alanında konulmalıdır. Biz ağırlıklı olarak Hostname bağlı sunucunun IP adresi kullanmanızı tavsiye ederiz; o işaretli değilse.

Otomatik bağlan: bağlantı bozulursa yeniden denemek için sunucu neden olur.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Not: Dinamik Adresler
Dinamik bir adresi varsa (yani, sizin için, size her oturum zaman atanır bir dial-up bağlantı tipik), sunucu ağ için yeniden yapılandırmak için her zaman gerek yoktur. Hub statik bir adres varsa, dinamik adres sunucularından herhangi bir sayı bağlayabilirsiniz.

Dinamik sunucuları, sunucuların sadece bir kez yapılandırarak statik hub bağlayabilirsiniz.

Hub, bir alt-bağlantı (yaprak) tanımlamak ve sadece "sunucuadı" ve "Şifre" alanlarına belirtebilirsiniz. Yaprak (dinamik adreslerini), hub tanımlayan bir Memba Bağlantı girin. Tam bilgi vermek ve Otomatik Düzeltme seçeneği seçmek için emin olun.


Ağ Örnek
WebNet, ConferenceRoom sadece sohbet ağı, hub sunucuları, ağdaki diğer tüm sunucuların alt pozisyonda tayin etmişler. Hub sunucuları sadece diğer hub sunuculara otomatik bağlanacaktır. Ağ ping frekansı 90 saniye, tüm mansap sunucuları yapılandırılmış tüm hub sunucuları olmalıdır. IP adresi, hostname ve sunucuların hiçbiri sadece bu hostname seçilir.
İstatistikler Faydalı Komutlar / stats W: Sunucu istatistikleri / stats x: Sunucular size bağlı değil. / Stats c: bağlanabileceğiniz Sunucular listesi. / Stats u: Sunucu Uptime



-------------------------------------------------- ------------------------------

Mesajlar
Mesaj paneli sunucunuz için mesajı dizeleri değiştirmek yerdir. Örneğin, / whois Sunucu Yöneticisi, diyor OnurDemir Sunucu Yöneticisi (IRCop). # 381 dize dönecektir Sunucu Yöneticisi girersiniz ara denilen alanda bu değişiklik istedi. Bu noktada mesajı değiştirebilirsiniz: King of the World. Sonra değişikliği sunacaktır ve bir sonraki sefer biri / whois OnurDemir çalışır o OnurDemir dünya (IRCop) King göreceksiniz. Bir dize herhangi bir mesaj değiştirebilirsiniz. Bunları tanımak için% tarafından tespit edilir s Not önlerinde% c cümleler herhangi bir değişiklik yapamazsınız Lütfen.


-------------------------------------------------- ------------------------------

Modifiye Mesajlar Düzenle
Zaten değişti tüm mesajları gösterir ve onları daha da düzenlemenizi sağlar.

Arama Gerçekleştirin
Düzenlemek, böylece, belirli metin dizeleri ile mesajları bulmanıza olanak sağlar.


-------------------------------------------------- ------------------------------

Istatistik
İstatistikler Option sunucu, küresel kullanıcılar, şu anda aktif oda sayısını ve sunucu Uptime bağlı istemcilerin sayısını gösterir. Aynı info / lusers ve / stats u yazarak sohbet ağ görülebilir Bu ekranda sunucu üzerinde yasaklanmış bir takma ad listesini göreceksiniz, otomatik AKILL olarak da bilinen öldürür ve kısıtlı adresleri de / stats k komutu ile listelenen Zlines.


-------------------------------------------------- ------------------------------

GÜVENLİK
Server güvenliği son derece önemlidir. Web Yapılandırma Yönetim Paneli Bu seçeneği seçtiğinizde, ilk başta şaşırmış olabilir. Endişeye gerek yok, bu belgenin AdminServ bölümünde ek bilgiler bulabilirsiniz.


-------------------------------------------------- ------------------------------

Genel

-------------------------------------------------- ------------------------------

Flood Tespiti
ConferenceRoom tüm bilgisayar sistemlerinde olduğu gibi, kullanıcıların uygunsuz davranışa karşı güvenceler içerir. Kullanıcılar bilgisayar mesajları ile sunucu sel çalışarak ConferenceRoom sunucu işleyişine engel olabilir. Bu sel algılama seçeneği açarak önlenebilir.
Kullanıcılar ayarlanan zaman kesilir olmadan çok metin göndermek için izin verilebilir olmaz: Tespit edilen sel kullanıcı çıkarın. Çok fazla, diğer iki seçenekleri ile tanımlanır.

Not: Bu son derece Windows95/98 kullanıcılar taşkın koruma ConferenceRoom çalıştırmak tavsiye edilir.

Mesajları arasındaki minimum saniye kullanıcıların bu sel düşünülen metin göndermek ne kadar hızlı ayarlar.

Çıkarmadan önce Maksimum cezalar: kullanıcının bağlantısı kesilmeden önce sel ne kadar izin verilir ayarlar.


Kullanıcı Güvenliği Parametreleri
Kullanıcı başına maksimum kanallar: her kullanıcı aynı anda kaç oda olabilir.

Server Güvenlik Ayarları
IP spoof koruması: spoofers Algılama ve kendi gerçek IP adresini verir. Telnet ya da wingates kullanarak sızdırma kabul edilmez olduğunu unutmayın.
Kullanıcılar İSTATİSTİKLER Komutlar Sayı: tüm kullanıcılar / stats komutları zaman zaman kapalı, sadece şebeke operatörleri olabilir. Daha fazla bilgi için Set ConferenceRoom Komutanlığı Server Komutlar bölümünde İSTATİSTİKLER.

Zaman parçası ve mesajlar gösterilir çıkmak: BÖLÜM / Nedenleri QUIT. Zaman kapalı parça ve çıkılır hala görünür olacak, ancak mesajları kaldırılacaktır.

Maksimum Banlanma: Kanal başına bir odada ban listesinde kaç yasakları olabilir ayarlar.

Chan Listesi minimum kullanıcılar: / list komutu gösterecektir önce kullanıcıların bir oda kaç olmalıdır ayarlar.

Yeni Kanal Oluşturma: Kümeler yeni bir oda oluşturmak. Kullanıcılar zaten var oda katılmak için deneyin ve yetki Tüm Kullanıcılar daha yüksek ise o zaman oda yok çünkü katılamaz belirten bir mesaj alacaksınız. Oda o Tüm Kullanıcılar ayarlandığında, kendileri için oluşturulmuş olacak ve onlar olabilir.


Vekil kontrol
Vekil Tespiti yapın: Bu güvensiz vekiller için kontrol eder. Bu tavsiye edilir.
Eylem: güvensiz bir proxy sunucu bulduğunda ne yapacağını belirler. AKILL kullanıcı (yasağı kullanıcı sunucudan), zline kullanıcı (sunucusu ile iletişim kurmasına izin verilmesi adresi kısıtlamak), Net Bildirimi (ağ yöneticileri için bir uyarı göndermek), aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz Op Bildirimi (sunucu üzerindeki op bir uyarı gönderme).

Proxy Sürüm: denetler sunucu vekiller denetler.

Vekil Nedeni ayırın: kullanıcıların güvensiz vekiller için otomatik olarak kesilir seçerseniz, onlar da görecekler, ileti oluşturabilirsiniz. Bu mesajı bir yerde nerede yardım ve bilgi almak için onları gönderdiğiniz tavsiye edilir.

Sonraki seçenek daha ayrıntılı bilgi için Ek bakın AKILL / Ağ yasakları,.


Clone Tespiti
Clone Tespiti yapın: başka bir sunucuya zaten tüm ağ için kontrol sürece bu tavsiye edilir. Klonlar aynı adresten birden fazla kullanıcı. Bazen bir Cybercafe gibi zararsız ve bazen de kötü niyetli.

Müşteriler kontrol edin: Sadece yerel sunucu veya tüm ağ için Ya.

Sayı Uyarılar: Ya yerel ağ operatörleri ya da tüm şebeke operatörleri. Clone uyarılar gönderilir, ancak operatörler klonlar kendileri ile ilgilenmek zorundadır. Bu sadece bir insan muhtemelen masum olanlardan zararlı klonlar söyleyebilirim çünkü.

Varsayılan Tetikleme Seviyesi: Kaç klonlama olarak aynı adresi sayımı kullanıcıları.


Kalıcı Clone Tetik Seviyeleri
Bu klon tetikleme seviyeleri güncel bir listesini gösterir. Bir tetikleme seviyesi bir klon uyarısı şebeke operatörleri göndermeden önce aynı adresten oturum kaç kişi kontrol eder. Bu ekranda mevcut tetikler düzenleyebilirsiniz.

Kalıcı Clone Tetik Seviyeleri
Adresi ile özel tetikleme seviyelerini ayarlayın. Örneğin tüm çalışanların office.webmaster.com gelen Örneğin, 100, 100 bağlantıları ulaşıncaya kadar bu IP adresi göz ardı tetikleme seviyesi ayarlamak.

Host: belirli bir tetikleyici adresi.

Seviye: bu adres için bir klon uyarı tetikleyecek müşterilerin sayısı.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Filtreleme saçık
Güvenlik küfür filtreleme seçenekleri, uygun ve sunucu için ne değildir yönetmenize izin verir.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Özel Mesaj Filtreleme Seçenekleri
Hangi Mesajlar Filtresi: yasaklanmış kelime listesinde tarafından tanımlandığı gibi uygunsuz kullanan her özel mesaj filtresi. Bazıları sadece + L kullanıcılara mesajları filtre Yok herhangi bir özel mesaj için filtreleme geçerli olmayacaktır.

Yerel Mesajlar: Bu küfür filtreleri yerel kullanıcılar mesaj için tetiklenen sunucu tepkisi kontrol eder. Ya, yıldız işareti ile hücum sözcüğü yerine, tamamen mesaj bırak, ya da olarak gönderilir geçmesi izin.

Yerel Uyarılar Sayı: mesajı gönderenin ayarlandığında bir mesaj uygunsuz metin içeren haberdar olacak. Yola çıktığımızda kullanıcı mesaj süzülmüş olduğunu bilmenin hiçbir yolu yoktur.

Uzaktan Mesajlar: mesajlar için sunucu değil aynı ayarları kontrol eder.

Diğer sunucular kullanıcılar için Kontroller uyarıları: Uzaktan Uyarılar sorunu.


Kanal Mesaj Filtreleme Seçenekleri
Bu seçenekler, çalışma odaları gönderilen küfür filtreleri metin üzerinde nasıl çalıştığını kontrol ettikleri hariç Filtreleme Seçenekleri Özel Mesaj aynıydı.

Hangi Kanallar Filtresi: tüm odalar için geçerli filtreleme neden olur. Hiçbiri set + L odalar için geçerlidir filtreleme neden

Kanal Filtreleme için Gerekli Erişim: Bu kontroller + L bir oda + L oda oda mesajları süzülmüş istemiyorsanız, bu yüzden admin ayarlamak her zaman, filtre edilmiş olacaktır.

Yerel Kanal Mesaj: Bu yerel kullanıcılar bakın ne kontrol eder. Sansür, yıldız işareti ile kusurlu kelimenin yerini alır. Bırak yoluyla elde mesajın tamamını tutar.

Yerel Uyarılar Sayı: küfür içeren mesajlar göndermek, yerel kullanıcılara bir uyarı belirler.

Uzaktan Kanal Mesajlar: Kontroller mesajları kusurlu diğer sunuculara kullanıcıları görmek ne gönderilir.

Uzaktan Uyarılar Sayı: Denetimler, uygunsuz yazı göndermek uzak kullanıcılar bir uyarı alırsınız olsun.


Yasak Kelimeler
Bu alan sunucu küfür ne düşündüğü tanımlamak için kullanılır. Herhangi bir kelime ile başlar, ama bir bu örnek için eklenmiştir.

Sil kontrol edin: izin vermek istediğiniz bulmak yasaklanmış bir kelime çıkarmak için izin verir.

Ekle girin: filtre edilecek yeni kelime ekler. Girdikten sonra Gönder seçeneğini unutmayın.

Güvenlik panelinin alt kısmı, kline olarak adlandırılır yerel yasakları, ve nihayet sınırlı adresi, Zlines yaygın olarak bilinen içerir. Biz AdminServ bölümünde ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz. Güvenlik özellikleri için komut başvuru AdminServ Kılavuzunda yer almaktadır.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Yasaklanmış Takma

-------------------------------------------------- ------------------------------

Akım
Sunucu yasaktır çeşitli takma gelir. Yasaktır takma sadece bir şebeke operatörü tarafından kullanılabilir. Başlangıçta yasaklanmış olanlar nick kişi bir şebeke operatörü veya servis düşünce içine kullanıcıları kandırmak için denemek için de kullanılabilir. Hile kullanıcıları için mümkün olan her şekilde engel olamaz, bazı kullanıcıların hemen hemen her şey için düşecek ve bazı insanlar çok yaratıcı olacak, ancak bu en yaygın sorunları önlemek. Herhangi bir nedenden dolayı takma yasaklayabilir. Ağ operatörleri, güvenilir ve iyi bir nedeni vardır, sadece bunları kullanmak için beklenen yasak takma kullanmak mümkün.

Yasaklanmış Takma ekle
Sunucu, özel takma (yani rahatsız edici, müstehcen, kafa karıştırıcı, yanıltıcı, vb) kullanarak kullanıcıları yasaklama sağlar.

Kullanıcı adı: yasaklamak istediğiniz takma adı. Nedeni: kullanılmamalıdır neden olacak sebeptir. Bu yasaktır takma izlemenize yardımcı olur. Bu alan isteğe bağlıdır.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Sunucu Yasaklar
Sunucu yöneticisi, bazı kullanıcılar (örneğin, belirli bir etki alanından kullanıcılar) ConferenceRoom sunucusu oturum istemeyebilirsiniz. Bu kullanıcılar ConferenceRoom sunucusu fonksiyonu ile müdahale denerseniz ConferenceRoom erişimini belirli kullanıcılara önlenmesi gerekli olabilir.

Birkaç çeşit yasakları vardır, ama hepsi aynı şekilde çalışır, bu yüzden birlikte ele alınacaktır. Ağ yasakları küresel autokills. Onlar herhangi bir sunucuya giriş yasağı maç engellemek. Yerel yasakları bir sunucu kullanıcıların sadece yasaklamak; başkalarından oturum açabilirsiniz. Kısıtlı IP Adresleri akills benzer ama iki temel farklılıklar vardır. Önce kullanıcı adresi yasaklandı neden görmek için yeterlidir oturum bile almaz. İkinci olarak, değil, çözüme bir sayısal adresi kullanmanız gerekir.

Maskesi: maske userid ve etki oluşmaktadır. Yalnızca etki alanı eklerseniz, belirtilen etki alanından gelen tüm IDleri yasağı. Maske biçimi userid @ domain. * Işaretini joker olarak kullanabilirsiniz. Kısıtlayıcı etki alanları sayısal adresi kullanmayı unutmayın.

Örnek: *. digex.net

Nedeni: yasağı açıklaması. Bu isteğe bağlı bir alandır.

Örnek: sunucu üzerinde çalışan klonların



-------------------------------------------------- ------------------------------

KULLANICILAR

-------------------------------------------------- ------------------------------

Müşteri Sınıflar
Müşteri sınıfları farklı adreslerden gelen müşterileri farklı bir şekilde tedavi edilmesi için izin verir. Bu yararlı olan bir yolu, müşterilerin farklı ülkelerde etki giriş farklı dillerde selam olsun ki. Kullanıcı sığar bir sınıf vurur kadar sohbet sunucusu alfabetik sıraya göre etkin olan her istemci sınıfı üzerinden gidecek. Ardından bu istemci sınıfının ayarları geçerli olacaktır. Kullanıcı istemci sınıfı uygunsa, daha sonra sunucu bağlantısı izin vermez. Kullanıcı sınıfları eklenebilir, değiştirilebilir veya bu menü kullanılarak silinmiş olabilir. Varolan bir sınıfa düzenlemek için, sınıf adını tıklatın, bilgileri düzenlemek ve Gönder düğmesine tıklayın. Z varsayılan ayarı, tüm kullanıcıların sunucunuza bağlanmasına olanak tanır. Çok müsamahakar bulduğunuz z varsayılan giriş ve başka silmek veya devre dışı bırakabilir sunucuya erişimi kısıtlamak istiyorsanız. Daha sonra kendi sınıfları oluşturmak.


-------------------------------------------------- ------------------------------

Yeni Müşteri Add Class '
Classname: Kontrol panelinde listelenen istemci sınıfının adı. Alfabetik olmasını istediğiniz yere yerleştirir bir ad verin sunucu profillerini geçer unutmayın. Erken veya geç çalıştırmak olacaktır sınıflar için örnek olarak kısıtlayıcı ya da zz varsayılan kullanabilirsiniz.
Şifre: Şifre sunucuya bağlanmak için gerekli. Hiçbir şifreleri kullanılmak üzere boş bırakın.

Başlangıç ​​Modu: istemcilerde işareti verildiği modları tanımlayın. Bu modları hakkında bilgi için lütfen Ek A veya type / hs kipi ConferenceRoom sunucu üzerinde iken okunur.

Mode Kilidi: Bu mod değişikliği istemcileri kısıtlar.

MOTD devre dışı bırakın: Müşteriler bir MOTD Onlar hala motd / yazarak görüntülemek içeri giriş yaparken görmeyeceksiniz.

Ilk Lusers yok Bilgi: sunucu şu anda bağlı istemcilerin ve sunucuların sayısı günlüğü söyleme ConferenceRoom neden olur. Bu kutu işaretli olsa bile ConferenceRoom Java istemci kullanıcıları her zaman, bu bilgi gönderilir.

Alternatif Hoşgeldiniz Mesajı: Alternatif Hoşgeldiniz Mesaj ConferenceRoom ile cevap verecektir: Welcome to Açıklama Genel Sekmesi bir alandır.

Not: Bu işlev, alternatif bağlantı sınıfları oluştururken yararlıdır. Örneğin, irc.webmaster.com MOTD web bağlantıları için bastırılmış ve Alternatif bir tebrik mesajı gönderdi. MOTD uzun olabilir Bu, kullanıcının yararına. Bu, Java userid alanı ile yeni bir sınıf oluşturarak, alternatif Mesaj kontrol ve MOTD seçimini kaldırarak tarafından gerçekleştirildi.

Çoklu Bağlantılar yasakla bir adresten birden fazla bağlantılara izin vermez. Bu kontrol edilmesi, sunucu üzerinde klonlar çalışmasını önleyecektir. Birden fazla kullanıcı, aynı anda ConferenceRoom bağlanmak için çalışın, bu makine için ayrı bir Müşteri Sınıfı girişi tanımlamak ve birden fazla bağlantılara izin olan bir bilgisayar varsa.

JAVA Kısıtlı: ConferenceRoom ConferenceRoom Java istemci üzerinden World Wide Web sunucusuna erişen Sadece kullanıcılar ConferenceRoom için ulaşabilirler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yapılandırma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖSYM’ye yeni yapılandırma System Haber Arşivi 0 15 Eylül 2010 14:54
Türk Telekom üst yönetiminde yeni yapılandırma Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:25
Terminal Server Kurulum - Yapılandırma Julw Ağ, Network ve Networking 0 21 Nisan 2008 07:41