IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 20:04   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yedek Değişkenler




ConferenceRoom Kullanıcı web sunucusuna hizmet veren web sayfaları, komutlar ve etkileşim gömmek için gelişmiş bir dil sunuyor. Bu özelliklerden bazıları tema sayfaları ve yönetim sayfaları kullanılmaktadır. Bu özellikler bir anlayışa daha ilginç ve etkileşimli web sayfaları oluşturmak için izin verecektir. Not bu özellikler sadece. Adm çalışacağını, htm, html veya. Prm dosyaları ConferenceRoom dahil web sunucusunun hizmet. Bu belgeler, sürüm 1.6.7 veya daha sonra varsayar önceki sürümlerinde tüm özellikler mevcut olacak.
Bu yazı tipini metin normal metin okumuş ve anlamış olması gerekiyordu. Bu yazı tipini metin olarak kelimenin tam anlamıyla bir komut, değer, ya da kaynak kodu olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu yazı tipini metin ne isimleri ile değiştirilmesi anlamına gelir, örneğin adı şey adı veya kanal ile değiştirilmesi gerektiğini bir kanal ile değiştirilmesi gerekir.

Tüm komutlar% karakteri ile başlar ve biter. % Normal bir karakter kullanmak istiyorsanız, bunu iki katına -% bir komut olarak görmedim emin olmak için. Eğer web sunucusu ve diğer web sunucuları üzerinde çalışan web sayfaları yapmak istiyorsanız, iki% işaretleri HTML kaynağı aynı hat üzerinde hiç olduğunu emin olun.

Aşağıdaki yapmayın:
Biz olasılığı% 80 ve% 85 arasında olduğu tahmin ediyoruz.


Iki% işaretleri arasındaki metin, bir yedek değişkeni olarak görülecektir. Sadece web sunucusu kullanıyorsanız, kullanabilirsiniz:
Biz olasılığı% 80% ve 85% arasında olduğu tahmin ediyoruz.

Bu sayfa diğer web sunucuları düzgün çalışmamasına neden olacaktır. Taşınabilir bir sayfa istiyorsanız, yapabilirsiniz:
Biz olasılığı% 80 arasında olduğu tahmin
ve% 85. ConferenceRoom web sunucusu hatları üzerinden bakacağız.

Yapabileceğiniz en basit şey Değiştirme değişkenlere erişmek. Yedek değişkenler tarafından alinabilir. Onlar, web sunucusu, URL etiketleri, ya da bir formdan gönderilen alanlar gömülü koduna göre ayarlanabilir. Bir URL veya form bir etiket koymak için, bir @ karakteri ile adını öncülük etmelidir.

Örneğin, satır:
Merhaba,% name%.
Diyecekler:
Merhaba, Jack.
eğer ile erişilebilir:
@ Name = Jack
URL sonuna veya bir form gönderme ile:
<input type="text" name="@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]">
ve kişi girer:
Kriko

Bir web sayfası parçaları, ayarlanan yedek değişkeni şartına yapılabilir. Bunun için sözdizimi şöyledir:

Adı%%!
Değişken ayarlı değilse göz ardı edilecektir HTML
%%


Yani, kendi adını ayarlamak yalnızca birine merhaba diyor bir web sayfası yapabilirsiniz:

Adı%%!
Merhaba,% name%.
%%

Loop kontrol komutları (örneğin% name% ve %!!%), bir çizgi üzerinde, boşluk olmayan ilk olmalıdır. Bir döngü başlayacak ya da bir satırın ortasında sona eremez.

Ayarlamak için birkaç özel komutlar, unset, ve sayfa içinde koşullu olarak ayarlanan yedek değişkenler vardır. Eğer değilse ne olursan ol yedek değişken adını ayarlamak için istediğinizi varsayalım. Koşullu set komutu bunu:

% Olursan% _cset adı

Bu zaten ayarlı değilse, ne olursan ol yedek değişken adını koyacaktır. Zaten varsa, değiştirilemez olmayacaktır.

Önce bu hattı başka bir örnek koyarsanız, adı belirtildiğinde ne olursan ol, "Merhaba," diyecek, aksi takdirde Merhaba, ardından adı diyecekler.

_set Ile belirtilen değer bir yedek değişkeni ayarlayabilirsiniz:

% _set Ad değeri%

Yedek değişken _unset ile temizleyebilirsiniz:

% _unset Name%

Ayarlanan bir yedek değişken koşullu bir sayfanın parçalarını yapmak için özel bir yol var iken, dolambaçlı bir şekilde yapabilirsiniz:

% _set Noname foo%
Adı%%!
% _unset Noname%
%%
Noname%%!
Bana adını söylemedim!
%%

İlk satır foo (herhangi bir değer, önemli değil) noname yedek değişken belirler. Bir isim belirtilen ve sadece eğer önümüzdeki üç satır unset. Bunun sonunda, isimsiz, adı verilir ve sadece eğer önümüzdeki üç satır şikayet izin eğer ve sadece adı verilen ayarlanır.

A değiştirme değişkeni aynı zamanda birden fazla değer (bir dizi gibi) olabilir. Tüm değerleri döngü sonra. Böyle bir döngü için sözdizimi şöyledir:

Adı%%!
Tekrarlanacak sayfalar buraya
%%

%% Ve% Her ikisi de!% Bloğunun sonuna işaret. Aradaki fark%!% Döngü asla. Her iki tür blok, loop veya blok açmak için replcement adlı değişken bir değeri varsa başlangıç ​​ve bitiş arasındaki her şeyi atlar. %% Döngü yedek değişken değerleri olduğu gibi birçok kez tekrar etmek anlamına gelir.

%% Döngü içerisinde, yedek değişkenler diziler gibi davranırlar. Örneğin, yedek değişken maskeler maskeler listesini içerir varsayalım. Tüm maskeler listelemek için şunları yapabilirsiniz:

Maskesi: <br>
Maskeler%%!
% Maskeleri:% <br>
%%

Eğer isterseniz, size özel yedek değişken _add yedek bir değişken bir değer ekleyebilirsiniz. Örneğin:

% _unset Isimleri%
% _add Isim David%
% _add Isimleri Jack%
% _add Isimleri Joe%
Ev sahipleri isimleri Jill%% _add:
<table>
Isimleri%%!
<tr> <td>% isimleri% </ td> </ tr>
%%
</ Table>

Blok iç içe olabilir. Iç içe geçmiş bloklar ya da döngüler sayısına bir üst sınır yoktur. Tam sınır çeşitli faktörlere bağlıdır, ancak her zaman en az 8 düzeyleri derin yuva gerekir.

Bazı yedek değişkenler eylem yedek değişkenler denir. Genellikle hiçbir şey yerini tutamaz, ama web sunucusu belirli eylemleri tetikler. Çoğu eylem değiştirme değişkenleri yapmak kelimesi ile başlar.

Örneğin, eylem değişken dolusers IRC komut LUSERS döner hemen aynı bilgi için IRC sunucusu sorgulamak için web sunucusu neden olur. ConferenceRoom web tabanlı yönetim ağır eylem değiştirme değişkenleri kullanır.

Sadece kendi başına bir satırda bir eylem değişkeni yerleştirebilirsiniz. Örneğin:

% Dolusers%
<p>
Ağ üzerinde% lu_usercount% kullanıcılar, şu anda var
% Lu_localuser% bu sunucuda.
% Lu_channel% mevcut kanallar var.
Bu sunucu,% lu_uptime% olmuştur.

Bazı eylem değiştirme değişkenleri güvenli olarak kabul edilir ve sadece. Adm sayfalarda çalışacaktır. ConferenceRoom ile birlikte adm sayfaları bakarak eylem yedek değişkenleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Adm sayfalarından başlatılan, bazı eylem değişkenleri sadece belli özellikleri izin verir.

_unset Komut eylem yedek değişkenlerin varsayılan iç davranış almak emin olmak için özellikle yararlıdır. Bir eylem yerine değişkeni tanımlanmış olması durumunda, herhangi bir eylem olacak, bu yüzden varsayılan eylem gerektirir tanımlanmış değildir sağlamak isteyebilirsiniz.

Örneğin, sunucunun varsayılan kanal değiştirme değişken kanal yerini alacak aksi özellikle tanımlanmış değil varsa. Böylece bir URL:
@ Kanal = foo
varsayılan kanal yerine foo yerine kanal neden olacaktır.

Kesinlikle özel yedek değişken kanal sunucunun varsayılan kanal alır ve overriden olamaz sağlamak için isterseniz, koyun:
% _unset Kanal%
web sayfası değiştirme değişkeni kullanmadan önce. Aksi takdirde, birileri koyarak varsayılan kanal geçersiz kılabilirsiniz:
@ Kanal = kanalim
URL ucunda.

Eğer bir URL veya form varsayılan kanal geçersiz kılmak mümkün olmasını istiyorsanız Tabii ki, bunu yapmayın.

Bir URL'den yedek değişkenleri ayarlamak istiyorsanız, URL'leri özellikleri izleyin gerektiğini unutmayın. Saklıdır karakterler iki basamaklı onaltılık gösterimi takip% ile kodlanmış olmalıdır. Örneğin, bir boşluk,% 20 olarak kodlanır. A? parametreleri URL vücut ayırmanız gerekir. Bir = değeri bir parametre adını ayırır. Bir ve sonraki bir değer ayırır.

Eylem yedek değişkenler ve özel değiştirme değişkenleri belgelerine Linkler gelecek. Ama temel bir bilgi temalar ve yönetim sayfaları nasıl çalıştığını anlamak için esastır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değişkenler, yedek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Değişkenler YaRGuCi ASP/ASP.NET 0 26 Kasım 2011 12:26
değişkenler saklanmıyor LordAres mIRC Scripting Sorunları 7 05 Nisan 2011 21:51
C# Variables Değişkenler Sunay C# 0 24 Nisan 2010 01:49
Değişkenler Hakkında.. Lord_Raiden mIRC Scripting Sorunları 5 02 Aralık 2008 14:15
PHP ile Programla ( değişkenler ve sabitler ) teodelsym PHP 0 09 Aralık 2005 09:02