IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2012, 18:08   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eğitim




Hiç sunucuyu yönetmek için gereken tüm komutları ve bilgi master nasıl acaba? ConferenceRoom, komut ve yetenekleri özellik bakımından zengin bir ortamdır. İlerleyen sayfalarda, sunucu yanı sıra, farklı durumlara göre her oper komutunu kullanmak nasıl ortaya çıkabilir, her gün durumlarla nasıl başa çıkılacağı göreceksiniz.
Lütfen Dikkat: Aşağıdaki eğitim toplantısına çok basit ve şu anda WebNet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] IRCoplar ve Hizmetler Yöneticiler teklif.

Yerel IRCoplar ve ne yaptıkları ile başlayalım:

Yerel IRCoplar biraz kendi sunucusu üzerinde kontrolü, kullandıkları tüm komutları sunucu ve başka hiçbir sunucu etkileyecektir. KILL KLINE, LOCOPS, OPER, rehash, Shun, SQUIT, UNKLINE CONNECT WALLOPS, Yerel IRCoplar kullanabileceğiniz tüm komutları.

CONNECT
Yerel IRCop, onun * Sunucu hub bölünmüş * Sadece bu komutu kullanabilirsiniz. Yerel IRCop bir hub bir uzak sunucuya bağlantı kuramıyor. connect komutu kullanabilmek için nasıl bir örnek / kabuk bağlamak gibi .* sunucu sadece size sunucusuna bağlanmak hub listeler / stats h konuya bağlanabilir hub görmek için.

KILL
Yerel bir IRCop olarak sunucu kullanıcıların öldürmek. Şimdi makyaj öldürür genellikle kabul edilemez olduğunu unutmamak önemlidir. Sunucu kapalı bir kullanıcı öldürmek isteyen için birkaç örnek: kanal böyle bir tekme olarak bir kullanıcı öldürmeden önce yapabileceğiniz birkaç alternatifler / kullanıcının dışarı yasağı vb sel diğer kullanıcıları, spam harressement eğer o / o yıkıcı ediliyor. Hatta bu kullanıcı için geçici olarak Shun ekleyerek kadar gidebilirsiniz. Genellikle bir çok diplomatik ve kibar olmaya çalışıyorum kill kill mesajları, hile yapacak, nezaketsizlik kullanmak ya da çok * * kötü bir deyişle yok. Örnek: / kullanıcılar ve küfrettiği için yıkıcı olmak için baduser öldürmek.

KLINE
Yerel IRCop, bu sunucuya bağlanan bir kullanıcı önlenmesi, sunucudan kline kullanıcıları anlamına gelir, kline yasakları Ancak tek bir kanal yerine etkileyen tüm sunucu etkileyecek çok benzer. Bir yasak olarak aynı formatta bir kline için geçerlidir. !! Kline kullanabileceğiniz sözdizimi örnekleri şunlardır: takma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
, takma * @ host.com *
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
* * @ host.com, şimdi önemlidir- * kullanarak yazarken biliyorsun! * @, bu *!*@*. idirect.com IP adresi için joker karakter kullanıyorsanız ident.com sadece bir sunucudan tüm etki alanı yasaklayan olabilir kline etki alanı idirect.com sunucuya bağlanmak. IP sayısal ve siz *! * @ 204.146.69 bir tam etki alanı yasağı istiyorum .*. Kline sunucu / stats k, devam etmek için nasıl bir örnek görmek için bu / kline Joe! Joed @ *. idirect.com küfrettiği.

LOCOPS
Bu komut, sunucu üzerindeki diğer tüm IRCoplar yerel bir haber göndermek, sadece IRCoplar tarafından görülen ve normal kullanıcılar tarafından görülemez. Toplantı / locops?

OPER
O zamanlar: Bu IRCop durumu verecektir, bu komutu kullanmak için sunucu yapılandırma olmalıdır, sadece bir sunucu yöneticisi bir o ekleyebilirsiniz: satır satır / stats o komutu ile görüntüleyebilirsiniz eklenir. Kendin yap türü oper için: / oper adı şifre

Shun
Bu komut, bir kullanıcı için çok acımasız. Bana vahşi, bir kullanıcı shun, kanal ve kullanıcılara mesaj göndermesini ona / onu engelleyen ne anlama geldiğini açıklayayım, bu kullanıcı düşünecek o / o bildirimler veya hatta privmsg kanalda birini konuşuyor Ancak, diğer kullanıcılar bir şey bu kişi türleri görmeyeceksiniz. Bu nedenle, sadece kullanıcı sunucu vazgeçmek ve bırakacaktı bir süre sonra, yıkıcı olmak için birini cezalandırmak için iyi bir yol. / Shun nick nedeni

SQUIT
Bu komut sadece hub bağlantı SQUIT yerel bir IRCop çünkü Global IRCop olsaydı, ancak daha sonra başka bir sunucuya uzaktan SQUIT mümkün olacaktır, hub sunucu SQUIT olacak. Diyelim ki sunucu irc.webmaster.com olduğunu söylüyorlar ve hub kabuk tipi / SQUIT olur .* Başka bir hub bağlanan shell.webmaster.com.

UNKLINE
Bu komut, bir kline kaldırmak için izin verecek, örnek / unkline Joe! Joed @ *. idirect.com kaldırmak için / stats k tam hostmask kullanmanız gerekir.

UNSHUN
Bu shun olan bir takma ad kaldırmak shun komutu görmek için izin verecektir. Örnek / unshun takma

WALLOPS
Bu wallop mesajları görmek için, birlikte iletişim kurmak için bir ağ üzerinden diğer IRCoplar için bir yol / kipi + w ve göndermek için IRCop gerekir. Bazı networklerde normal kullanıcılar da mesajları okumak mümkün olacak, ancak herhangi bir wallop mesajları göndermek mümkün olmayacak anlamına gelir / kipi + w olabilir. Söz dizimi adamlar hafta sonu için gidiyor im hey Wallops / Pazar günü döneceğim, ya bakın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu yerel bir IRCop olanakları ve yetenekleri kapsar. Şimdi ne Global IRCop kullanabilirsiniz komutları görelim. Yerel IRCoplar yanı sıra Küresel IRCoplar tarafından kullanılan olabilir komutları yukarıda mentionned. Global IRCop sorumluluklar, sadece bu yüzden ne yapacağını bilmek çok önemli olduğunu ve ne değil kendi sunucusu Yerel IRCop, Global IRCop tarafından verilen komutları tüm ağ etkilemez ve vardır olanları da biraz daha fazla. farklı durumlarda yapın. Küresel IRCoplar mevcut komutları: CHATOPS SQUIT, SAAT, DIE KILL RESTART CONNECT.

CHATOPS
Bu komut IRCoplar birlikte küçük tartışmalar izin eklendi. Chatops bildirimleri görmek ve göndermek için kipi + b olmalıdır. / Globops / locops bu daha az ya da isteğe bağlı görüntülemek için olması dışında çok benzer. Ne kadar? Bu bir / locops hey guys kullanmak nasıl bir örnek

CONNECT
Bu ancak bir Global IRCop zaman birlikte uzaktan bağlanan 2 sunucuları imkanınız var Yerel IRCoplar Connect komutu aynı. Böyle sunucu1 .* liman hub1 .* Bu komut aşağıdaki / bağlantı yöneticisi olarak kullanılır .* 7300 yıldırım .* Bu durumda, bu yıldırım hub sunucusuna fark edeceksiniz, webmaster, yaprak sunucusu.

DIE
Bu komut, bir kullanıcı için bu bir sunucu öldürecek dışında kill komutuna benzer. Sohbet sunucusuna alıyorsun sürece kullanmanız gereken bir komut değil. Sohbet sunucusu aşağı çekmek yoksa o zaman niyetleri kullanıcılar bildirmek çok önemlidir, soran sunucuya bağlanmak neden 100 e-posta almak istemiyorum. Bu komutu veren bu ne olacağını tam olarak ne. Bu kullanıcılar sunucunuza bağlanmasını önlemek ve sohbet sunucusu getirmek sürece yedekleme elle ölü kalacaktır. Anlamak için son derece önemli bir başka şey, sunucu merkezidir ve bu komutu ise, buna bağlı TÜM yaprak sunucuları, tek başına bu küçük parçalar halinde ağ tatili anlamına gelir sunucuları olacak ki. Bu sözdizimi sadece ölmek inç / sahip olmanın önemini daha sonra da bir hub giriyor.

KILL
Bu, yerel bir kill mesajları çok kibar Yerel IRCop tarafından verilen öldürmek gibi bir küresel öldürmek için geçerli olan aynı kurallar sunucu veya ağdan bir kullanıcı öldürecektir. Örnek / Joe küfrettiği öldürmek bu ağ üzerinde izin verilmez.

RESTART
Bu size tüm kullanıcılar sunucu ölecek ve hemen geri getirmek o kadar kesmek anlamı, sunucuyu yeniden başlatın. Bu sunucunuza bir hub sunucusuna, özellikle de eğer bu ne olacak eğer kullanıcılar için bir uyarı göndermek önerdi. Kullanıcılara bir uyarı göndermek için bu komutu / notice * sunucuadı, sunucu her şeyi 1 dakika içinde normale geri {YAPMAYIN cevap sayesinde lütfen} olmalıdır yeniden başlatmadan olacaktır. Yeniden başlatmak için komut / restart.

SQUIT
Küresel bir IRCop olduğunuzda uzak bir sunucu SQUIT. Bunu neden bir örnek, bir sunucu hub kabuk bağlı olduğunu söylüyorlar .* ancak sunucu yıldırım .* daha yakından ve daha sonra başka bir hub / SQUIT wiregrass gibi sunucu taşımak istiyorsunuz daha iyi bir yol vardır .* kabuk .* yıldırım wiregrass bağlayan .* bozkırlarında Televizyon dizisi 'Küçük Ev' geri düşünüyorsanız, o zaman telefon çalıştı şekilde, doğru hatırlayacak olursak yönlendirme açıklamak için iyi bir yol olurdu Bayan Olson çok benzer bir şekilde çalışır yönlendirme, person2 için person1 bağlanmak için bir geçiş kartı kullanarak vardı. Şimdi bildiğiniz gibi her türlü elektronik yapıldığını rağmen. Diyelim ki, aslında Atlanta bağlayacak bir yönlendirme sorunu, Chicago'da ISS Chicago ve zaman zaman sunucu gibi görünüyor şimdi webmaster.ca.us.webchat.org bağlanarak aşağı olduğunu söylemek sonra Kansas sonra Kaliforniya'da bir yönlendirici ve webmaster çalışır ISS gider .* diyelim Kansas bağlantı yöneticisi olarak size bakacağız kırık olduğunu söylüyorlar orada kırık bir link varsa. DOS komut istemi 209.133.28.137 tracert / tip ve Webmastera bağlamadan önce yapar kaç durur bilgisayarınızın size gösterecektir. Bu yüzden SQUIT komut ve yönlendirme bilgisi bilmek önemlidir.

İZLE
Izle komutu Takma ve kanallar için aşağıdaki şekilde izlemenize olanak sağlar. Bir kullanıcı / sunucu / network kapalı oturum açtığında, sizin gibi bir kullanıcı, siz de bildirim alırsınız bir kanal katıldı veya parçalar bildirilecektir. İzleme komut sından komutuna benzer. 5 takma ve / veya kanalları izleyebilirsiniz. Bu şu şekilde yapılır: / watch + nickname takma + # kanal # kanal vb. l izlemek listesini gösterir, l, l, s, c gibi bu komut ile kullanılan bazı bayraklar, L bayrağı listenize gösterecektir ve kim s gösterecektir newtork şu anda kim ağ üzerinde ve c / izle c. gibi, izleme listenize açık olacak

Services Yönetici, kısaca diğer birçok komutlara erişimi olan, ancak, bir hizmet yöneticisinin iş de tüm diğer oper için bir rol modeli haline çıkıyor gerçekleştirmek için önemlidir. AKILL, ChanServ (DROP GETPASS, WIPE), CLEARAKILLS, FJOIN, FURL, LFLASH, NFLASH, MODE, NickServ (DROP: Yerel ve Küresel IRCoplar yanı sıra bu olanları belirtilen tüm olanlar bu kişiye erişim komutları ,,,, qline, RAKILL, SAJOIN, Samode, SERVSTART, UNAKILL, UNQLINE, UNSHUN, UNZLINE, webadmin, zline) WIPE GETPASS.

AKILL
Bir AKILL ayarlanması, ağa bağlanan bir kullanıcıyı engellemek, AKILL tüm ağ yaymak. Şu şekilde / AKILL ident @ host sebep AKILL.

ChanServ
Profesyonel Geliştirici veya Enterprise Edition ConferenceRoom varsa DROP GETPASS ve WIPE, sadece bu olacaktır. Bu komutların herhangi birini kullanmadan önce bırakarak veya bir kanal şifre alma yapmak istediğiniz ne olduğunu ve doğru kullanıcı için emin olmanız gerekir. Bir kullanıcı onun kanal şifrenizi kaybettiyseniz iddia ederse, o kanalın haklı sahibi ve kurucusu ise her zaman doğrulaması gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu / msg chanserv info # Bu komutu kanalın kurucusu kim olduğunu size gösterecektir kanal yaparak. Şimdi / msg nickserv nick şifrenizi belirlemek bu gibi kurucusu olarak listelenen takma tanımlamak için kullanıcı isteyin. Services Yönetici sonra devam edin ve kullanıcı tanımlanan bir cevap alırsanız bu kanal bu: / msg nickserv acc nickname gibi hak sahibi olup olmadığını görmek için bir erişim doğrulama komutunu verecektir kullanıcı bu size yapılır iddia sonra ona / onu kanal sifre verir. Parolayı yazın / msg chanserv getpass # kanal almak için. Bir kanal komut: / msg chanserv drop # kanal olan aynı önlemleri almak Bırak. Şimdi silin komut, aşağıdaki silmek için AOP, SOP VOP ve bir kanala AKICK listesinde sağlayacaktır. Sözdizimi / belirtilen kanal için tüm AOP lar listesini tamamen kaldırmak msg chanserv AOP # kanal WIPE.

CLEARAKILLS
Bu komut, sadece sunucu tüm akills ve kline kaldıracaktır. Bu şekilde / clearakills kullanılır.

FJOIN
Kuvvet Katıl komutu bir kullanıcı belirli bir kanal, şimdi çok sık gelecek bir kullanıcı olacak ve # kanal / fjoin nick düzenlenmek suretiyle onlara yardımcı olabilir channelnameTHEYwantTOjoin join # / yazma nasıl anlamıyor katılmaya zorlamak .

FURL
Bu komut bir tarayıcı belirli bir URL, kullanıcının açık ve getirmek için zorlar. Bir kullanıcı diyelim, bu durumda ona / onu / furl nick gibi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazabilirsiniz ConferenceRoom yükseltme sayfası için URL ne olduğunu sorduğunda, bu ne zaman iyi bir örnek .webmaster.com / update.htm

LFLASH
Bu komut kullanıcıların kipi + n. ayarlanmış olmalıdır newsflash mesajları görmek için için, yerel sunucu üzerindeki bir flaş haber göndereceğiz Yerel bir haber, tüm yerel kullanıcılar bu komutu onlar da görecekler, flaş haber **** Flaş Haber **** ve mesaj gönderen kullanıcı göstermez görülebilir aksine. Söz dizimi / lflash mesaj

NFLASH
Bu tam olarak, bu komutu tüm ağ newsflash göndereceğiz hariç LFLASH komut olarak aynıdır. Sadece kullanıcılar kipi ayarladığınız hatırla + n newsflash mesajları görürsünüz. Söz dizimi / nflash ve mesaj

MODE
Bu bir kullanıcı kendi IP hostmasking istediğini söylüyorlar ama o + x yazma / mode nick onun için yapabilirim + x. kipi / türüne ihtiyacı olduğunu anlamıyor, remotly bir kullanıcı modunu değiştirmek için izin verecek

NickServ
(DROP WIPE, GETPASS) chanserv gibi, nickserv komutları kullanarak ile aynı önlemler almalısınız. Bir kullanıcı lakabını şifrenizi kaybettiyseniz iddia ederse lakabını, parola ve şifre belirlemek lakabını Rumuzunuzu değiştirmek ve onun e-posta bakmak seçenek / msg nickserv showemail belirlenen açmak değiştirmek için yapılacak en iyi şey sormak kullanıcı yanlış asla bu şekilde hitap şifre ve kullanıcı e-posta. Sadece / msg nickserv getpass nick getpass. Bir nick / msg nickserv drop nickserv içinde kullanıcı adı ve silin komut bırakmak için nickin access listesini silmek için. Erişim listesi / msg nickserv access listesini takma görüntülemek için. Erişim listesi / msg nickserv erişim takma silin silin.

Qline
Bu komut, ağ üzerindeki bir geçici qline (yasaktır takma) eklemek olacak, bu komutu kullandığınızda o size qline irc0p IRCop taklidi / yazın olur, böylece bir qline takma örneği IRC0P olabilir. Guestxxxx içine kullanıcının takma açmak olacaktır. Qlines türü / stats q görmek için

RAKILL
Bu komut, tüm ağ kaldırmak için tam girişine sahip emin olmalısınız bir AKILL kaldıracaktır. Akills türü / stats k görmek ve bir kez türü / rakill ident @ host kaldırmak istediğiniz birini biliyorum

SAJOIN
Bu, a + b + I + l + k kanal sözdizimi / sajoin # kanal katılmak için izin verecektir. Ancak, varlığı gerekli olmadıkça bir kanal sajoin asla. Kullanıcılar kanal bu modları koyduk genellikle özel konuşma olan benzeri bir nedenle veya rahatsız edilmek istemiyorum.

Samode
Samode kanal modlarını veya bu / samode # kanal-k foo veya / samode # kanal + o nick gibi takma modları için kullanabilirsiniz.

UNAKILL
Unakill ident @ host / unakill sunucusundan bir AKILL kaldırmak dışında unakill komutunu kullanarak rakill komutuna çok benzer.

UNQLINE
Bu qline listeden bir qline kaldıracaktır. / Stats q ve / unqline adı çıkarmak ve yazmak istiyorsanız geçici qline seçmek listelemek için

UNZLINE
Bu liste örnek / unzline 999.33.999.33 bir zline kaldıracaktır.

Zline
Bu aynı şekilde davranan bir güvenlik duvarı, tek bir şey sadece zline sayısal IP adresini girin olsa da unutmamak gerekir. Bu sunucu üzerinde herhangi bir bağlantı girişimleri önleyecektir. Bu bir AKILL sonra biraz daha şiddetli olarak kabul edilir. / Zline 999.333.999.33

Sunucu Yöneticisi kullanabilirsiniz 2 diğer komutları ve AdminServ komutların bir dizi var. Tüm AdminServ komutları CR manuel içine daha fazla listelenir.

SERVSTART
Uzak / servstart komut veren hizmetlerini başlatmak hizmetleri NickServ ve ChanServ ConferenceRoom sürümüne sahipseniz bu komutu, sadece sunucu yöneticileri için.

Webadmin
ConferenceRoom web sunucusu başlatır. Söz dizimi / webadmin

Ek eğitim bilgi için training@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].com irtibata geçebilirsiniz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
eğitim bot Selim01 mIRC Scripting Sorunları 3 18 Aralık 2008 02:33
Eğitim bot kaLwi mIRC Scripting Sorunları 2 07 Aralık 2008 02:37