IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2011, 00:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Quickstep





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1920 lerde Ragtime müziğinin Swing olarak gelişmesiyle Çarliston Shimmy ve Black Bottom gibi yeni danslar popüler olmuştur.

Çarliston’un kökeninin Cape Verde adaları olduğu söylenir. Bu dans Charleston Limanında çalışan zenci işçiler tarafından halka şeklinde yapılırdı. İlk defa sahneye koyuluşu 1922 yılında George White tarafından New York’ta olmuştur.

1923 yılında Amerikada turneye çıkan Ziegfeld Follies’in “Running Wild” adlı şovundan sonra beyaz sosyete arasında popüler olmuştur. Avrupa da popülerleşmesi de 1920lerde Pariste Josephine Baker tarafından olmuştur. Bu dans dakikada 200-240 vuruş içeren müziklerde kolları vahşice sallayarak ve yanlara kick atarak yapılırdı. Kısa zamanda dünya çapında çok popüler olan bu vahşi karakterli dans ağır başlı dans salonlarını rahatsız etmiş çoğu yerde yasaklanırken çoğu yerde de “Lütfen Charleston’u daha sakin yapın” uyarısı getirilmiştir. Charleston adımının ve Scatler Chasse’nin Quickstep’e girmesi 1940’lı yıllarda Londrada Wally Fryer ve Vi Barnes tarafından olmuştur.

Black Bottom’un kökeni Detroit’in aynı ismi taşıyan mahallesi olup aynı zamanda New York ve New Orleans’dan da geldiği söylenir. Bu dans George White’ın “Scandals of 1926” adlı şovundan sonra ünlenmiştir. Dakikada 140-160 vuruş ile yapılan bu dans gövdedeki eğilmeleri dizlerin kırılmasını ve kısa kickleri içerir.

Shimmy muhtemelen zencilerin Amerikaya getirdiği bir Nijerya dansı olan Shika’dan türemiştir. Perry Bradford’un 1909 da çıkardığı “The Bullfrog Hop” parçası bundan bahseder. Bu dans 1910dan 1920 yılına kadar Amerika da çok popüler oldu. Hatta 1922 Gilda Gray’in Zeigfeld Follies’de tanıtmasından sonra ulusal bir çılgınlık halini aldı. Gilda bir röpörtajında dansın adının “chemise” kelimesinden geldiğini belirtir.

Mae West ise 1919daki “Sometimes” adlı şovunda bu dansı yaptığını söyler. Mae West 1926 daki sahne şovu “***” ten sonra tutuklanmıştır. Şarkıcı Ethel Waters Mae West’in Shimmy dansını şöyle tanımlar: “Ellerini kalçalarına koyar ayaklarını hareket ettirmeden vücudunu hızla çalıştırır.” Bugünlerde kelime omuzları ve kalçayı hızla sallamak onları öne geri sağa sola yuvarlamak anlamına gelir.

Paul Whiteman orkestrasının 1923’te İngiltereyi ziyaretinden sonra tüm bu danslar Foxtrot’un hızlı bir versiyonu şeklini almış ve Quickstep olarak bilinmeye başlamıştır.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
quickstep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık