IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dans (https://www.ircforumlari.net/dans/)
-   -   Tap Dansı (https://www.ircforumlari.net/dans/453239-tap-dansi.html)

Liaaa 15 Şubat 2012 20:10

Tap Dansı
 
Dansın kaynağı İrlanda dansının solo adımlarından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İngiltere’ nin Clog Dansı' ndan ve Afrika dansından gelmektedir. 19. yüzyılda Güney Amerika’ da köleler arasında bu dansların karışımı olmuştur. Seri olarak ayak ucu ile yere vuruşlar dansın temel özelliğidir.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Meditatif dans bilince açılan bir köprü. Amacımız öncelikle kendi doğamızı keşfetmek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendi potansiyelimize ulaşmak.



Şehir hayatında bize en yakın doğa parçası kendi vücudumuz. Meditatif dansta vücudumuzu nasıl kullanmamız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ona nasıl davranmamız gerektiği Yoga[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Klasik Bale[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Modern dans ve diğer tekniklerle sunuluyor. Böylece varlığını bile bilmediğimiz kasları kullanmayı öğreniyoruz. Yanlış baskılar veya sakatlanmaya yol açabilecek kullanımlardan uzaklaşıyoruz. Şehir hayatının doğal sonuçları olarak bizi bekleyen iç ve dış hastalıkları engellemek için doğal yöntemlerimiz olduğunu öğreniyoruz. Güçlenen sırtımızla düzgün duruşu yakalıyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] taban düşüklüğünden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] menisküse[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kireçlenmelere[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fıtıklara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] disk kaymalarına karşı önlemimizi alıyoruz.



Endüstri devriminden itibaren hiç olmadığı kadar artan kalp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] damar hastalıkları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sinir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tansiyon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeker ve kansere karşı bir zırh kuşanıyoruz. İç organlarımızı hissetmeye başlıyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onlara yardım ediyor ve üzerlerindeki baskıyı kaldırıyoruz. Nefes teknikleriyle gerçek ve doyumsuz bir nefese ulaşıyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu nefesle fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korumayı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hücrelerimizi ve düşüncelerimizi yenilemeyi öğreniyoruz.



Meditatif dans temelini bir his ve hareket konsantrasyonu olan Mevlevilerin dansından alıyor. Hareket konsantrasyonunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilinçli egzersizlerle birleştiriyor.



Kasma ve gevşetme yaşam demektir. Vücudumuzu germeyi batı teknikleri Klasik Bale ve Modern Dansla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gevşetmeyi ise yoga ve diğer doğu teknikleriyle öğreniyoruz. Böylelikle hem güç kazanıyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hem de bu gücü kontrol etmeyi öğreniyoruz. Kazandıklarımızı paylaşarak artırıyoruz.



Meditatif dansla insan düşüncesinin ve vücudunun nasıl işlediğini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mükemmelliğini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışıklığını ve düzenini bilinçli hareketlerimizle kavramaya başlıyoruz. Öncelikle dik duruşu kazanıyor ve sonra bu duruşla ve bilinçle harekete geçiyoruz. Bilincimizi durağanlıkta ve yavaşlıkta buluyor ve sonra hıza ve harekete yöneliyoruz.



Meditatif dans doğadan ve onun parçası olan vücudumuzdan hislerimiz aracılığıyla bilgi kazanmamızı ve bu bilgileri geliştirmemizi sağlıyor. Doğa ile iletişimimiz ise bizi sağlıklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bütüne yönelik ve doğru düşünmeye yöneltiyor. Böylelikle takıntılarımızdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saplantılarımızdan uzaklaşırken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] huzur ve güven gibi saf duygularla bütünleşiyoruz. Meditatif dansı spor ya da jimnastik gibi algılamamak gerekiyor. Çünkü yalnızca meditatif dansta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bedenimiz araç olarak değil amaç olarak öne çıkıyor. İlerleme için gerekli olan gücü rekabet ve hırs ile değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uyum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilinç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] anlayış ve duygu ile kazanabileceğimizi öğretiyor.



Meditatif dans[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilim dünyasının maddeci tavrına yine bilimin bulgularıyla yanıt veriyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve gözle görülmeyen enerjilerin gücünü hissedip keşfetmemizi sağlıyor. Beyin ve kalp gibi organların nasıl çalıştığını inceliyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onları geliştirmemizi ve alanlarını keşfetmemizi sağlıyor. Bizi kuşatan dünya ile iletişimimizi kolaylaştıracak ve renklendirecek bilgi ve becerilerle kuşanırken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hey şeyi anlamlandıracak bir anlayışa ulaşıyoruz.



İnsanın varlığına ve bedenine nasıl yaklaştığını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarih boyunca insanlıkla tekrar öğreniyoruz. Doğa ile iletişimimizde bize en köklü ve derin bağı hissettiren yoga ve meditasyonla doğamızı ve bir varlık olarak kendimizi keşfediyoruz. İnsanların kendi aralarında kurduğu sistemi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insan olma gururunu ve tarihini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] klasik bale kalıpları ve modern dans ile öğreniyoruz.



Meditatif dans[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanlığın uzun ömürlü çelişkisi madde ve ruh ikiliğini sentezle çözümlüyor ve parçayı bütünle buluşturuyor. Bu ikiliğin çevremize ve düşünme biçimimize akıl ve duygu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğu ve batı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erkek ve kadın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sol beyin ve sağ beyin olarak yansımalarını incelerken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne maddenin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sol beynimizin zincirleme çalışma biçimini öne çıkarıyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne de ruhsal gelişim için aklı yadsımayı öneriyor.



Meditatif dans gerçeğe kurduğu köprüden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu ikiliğin insanı oluşturan iki temel güç olduğunu görüp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her ikisini de geliştirip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzlaştırmaya çalışıyor. Batı teknikleriyle koordinasyon yeteneklerimizi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğu teknikleriyle ise konsantrasyon yeteneklerimizi artırıyor. Altyapıya ise kendi tarihimizden bir bakışı koyuyor; ve bu bakış gerçeği özünden yakalamış Tasavvuf felsefesine uzanıyor..Günlük hayatımızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzun süreli bakışımızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] andaki mutluluğumuzla birleştiren meditatif dans[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bedenin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] düşüncenin ve enerjinin limitlerini araştırıyor.



Meditatif dans bir çocuk bakışı için çocukluğunuza[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zindelik için gençliğinize[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kökleriniz için tarihinize[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saflık için benliğinize ulaşabileceğiniz bir köprü. Sağlığınız için yapabileceğiniz en bilinçli ve etkili çalışma. Gerçekte olduğunuz yeri bütünlüğüyle görmenizi sağlıyor ve geleceğe şekil vermek isteyenleri buluşturuyor.





Meditatif dans sistemin olumsuz etkileriyle baş etmeniz ve şehir hayatında sağlığı yakalamanız için tek çare. Postmodernizmin sıkıntısını kaybolan vücut bilincine bağlıyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] duygular için mantık sistemlerinde yer açıyor ve çatışma yerine uyum koymayı amaçlıyor.



Her şeyin değişmekte olduğu ve değişmeye devam edeceği dünyamızda yerini görmek isteyenlere ve onun dönüşüne eşlik edenlere duyurulur....


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net