IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2019, 13:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kizomba Dansı




izlemek için

Kizomba Isabelle and Felicien *Asty - Curti ma mi*



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KİZOMBA DANSI NEDİR?
Kizomba dansı, Angola kökenli en popüler dans ve müzik türlerinden biridir. Bir Kilapanda ve Angola Merengue karışımı ile birlikte bir semba türevidir ve genellikle Portekizce olarak söylenir. Romantik bir akış ile müziktir. 1894 gibi erken bir tarihte Angola’da yapılan bir dansın adı Kimbundu’du. Kizomba dansı tarzının da çok duygusal olduğu biliniyor.

MENŞEİ
Kizomba, 1980’lerin başında Angola’da yaratılmış bir dans ve müziktir. Aynı zamanda diğer lusophone Afrika ülkelerinde, Avrupa ve ABD’de de yapılmaktadır. Yavaş, ısrarlı, biraz sert ancak duyusal bir ritmine sahip olduğu bilinmektedir; elektronik vurmalı çalgılar sonucu. Çok sıkı olmasa da ideal bir şekilde eşiyle birlikte, çok yumuşak ve yavaş şekilde dans edilir. Dansçıların yukarı ve aşağı hareket etmesinin sık sık gerekmesi nedeniyle dizlerde oldukça büyük bir esneklik derecesi gerekir.

KÜLTÜREL ETKİLER
Angola kizomba’nın etkisi, Portekizce konuşulan Afrika ülkelerinin çoğunda hissedilir, ancak aynı zamanda göçmen topluluklarının yenilenmiş bir kizomba tarzında türe odaklanan kulüpler kurdukları Portekiz (özellikle Lizbon ve çevre bölgelerdeki Amadora veya Almada gibi) içinde hissedilir. Kizomba artık bu kulüplere artan sayıda gelen beyaz insanlar arasında da oldukça popüler. São Tomeankizomba müziği Angola’ya çok benzer, Juka Sãotomeans arasında en dikkat çekici olanıdır, ancak aynı zamanda türdeki en dikkat çekici sanatçılardan biridir.

Angola’da çoğu kulüp Luanda’dadır. Ünlü Angola kizomba müzisyenleri arasında Neide Van-Dúnem, Don Kikas, Calo Pascoal ve Irmãos Verdades yer alıyor. Bunların arasında diğerleri arasında Angola ve Portekiz’de 1970’lerde ve 1980’lerde stilin popülerleşmesine yardımcı olan Bonga muhtemelen en iyi bilinen Angola sanatçısı.

KİZOMBA DANSI
Kizomba, 1894 yılında New York Amerikan Coğrafya Derneği Bülteni’nde “orijinal Kimbundu ismi Kizomba, yani dans” demiştir. 1950’lerde Angola’da Kizombadas’ın bir partiye atıfta bulunduğu ifadesi. Kelimenin bir dans veya müzik türü ile hiçbir ilişkisi yoktu. Ancak, “Semba”, “Rebita”, “Kabetula”, “Maringa” olarak bilinen dans, 50’lerin ve 60’ların içinde zaten vardı. Tango gibi Avrupa’dan gelen diğer danslar Portekiz sömürgeleri tarafından uygulandı. Porto Riko’lu “Plena” nın savaş sırasında Angola’da Küba etkisinin getirdiği düşünülüyor. Kizomba’nın tarzı şimdi Tango adımlarının etkisiyle dansın çok yumuşak bir yolunu vurguluyor, ancak asıl farklardan biri de alt bedenin, kalçanın ileri / geri hareket etmesi ve dairesel hareketler yapması. İnsanlar tempoda dans eder, aynı zamanda kapalı vuruşta oynarlar ve sadece bazen syncopation adımlarını kullanırlar.

KİZOMBA ETKİNLİKLERİ
Kizomba’nın en popüler olduğu ülkeler arasında Angola, Gine-Bissau, Cape Verde, Portekiz, Mozambik, Ekvator Ginesi, São Tomé ve Príncipe, Doğu Timor, Martinik, Brezilya ve Makao bölgesi bulunmaktadır.

José N’dongala tarafından bağımsız bir Kizombalove akademisinin kurulduğu Belçika ve çevre ülkeler gibi diğer ülkelerde Kizomba kültürüne dahil olduğunu düşünen çeşitli bireyler, onu ciddiye alıyor.

İngiltere’de Kizomba

Kizomba, Londra’da çeşitli yerlerde yaklaşık 1991 yıllarında düzenlenen Afro-Portekiz partileriyle yaklaşık 20 yıldır İngiltere’de bulunuyor. Sadece 2005’ten itibaren Birleşik Krallık’taki çeşitli Salsa kulüplerinde görücüye çıktığında halka geçmeye başladı.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu MeLak tarafından (09 Kasım 2019 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dans, kizomba, Ülke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tap Dansı Liaaa Dans 0 15 Şubat 2012 20:10
Ateş Dansı Poi Liaaa Dans 0 15 Şubat 2012 20:09
Caz Dansı Afrodit Dans 0 06 Aralık 2011 00:18
Yılan Dansı Nasıl Oluyor? (Yılan Dansı - Resimleri) Sevda Hayvanlar Alemi 0 23 Kasım 2011 02:41