IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/)
-   -   Kağıtta Levrek (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/381944-kagitta-levrek.html)

Candy 10 Şubat 2011 19:58

Kağıtta Levrek
 
Malzemeler

400 gr levrek fileto
2 Adet domates
2 Adet küçük sivribiber
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı beyaz şarap
16 Adet haşlanmış mantar
2 Çorba kaşığı krema
1 Demet maydanoz
4 Adet haşlanmış patates
Yarım limon
Tuz
1 Adet yağlı kağıt
Sos malzemesi için :
2 Adet kabak
2 Adet havuç
2 Adet soğan
2 Tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı su
2 Çay kaşığı tane karabiber
Tuz





Hazırlanışı
Levrek filetoyu parçalara ayırın.
Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] havuç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salça ve karabiberi soteleyin.
Un ve tuz ilave edip kavurun.
2 çay bardağı su ekleyip kaynatın.
Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
Ufak doğanmış domates[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mantar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sivribiber[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyaz şarap[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın.
Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin.
Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın.
Fırında 2-3 dakika kızartın.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

Liaaa 09 Temmuz 2012 01:30

Cevap: Kağıtta Levrek
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kağıtta Levrek




Farklı bir lezzet, Kağıtta levrek...



Malzemeler:


1 adet Levrek
Tereyağı
Pul Biber
Karabiber
Tarhun
1 sivri biber
1 tutam maydanoz
½ domates
1 defne yaprağı
1 tutam doğranmış mantar




Hazırlanışı:


Balığımızı temizleyerek fileto haline getiriyoruz. Tüm malzemeyi iyice harmanlıyoruz. Malzemenin yarısını kağıdımızın zeminine döşüyoruz. Levreğimizi malzemenin üzerine koduktan sonra kalan malzemenin diğer yarısını levreğimizin üzerine koyuyoruz. Kağıdımızı güzelce katlıyoruz. İster fırında, ister ızgarada pişmesini sağlayabiliriz. Biz ızgarayı tercih ettik. Izgarada her iki tarafını iyice pişiriyoruz. Tabağımıza aldıktan sonra kağıdı açıyoruz ve yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Hayalet 09 Temmuz 2012 01:33

Cevap: Kağıtta Levrek
 
aaaa olmadı ama biriniz 200 gram biriniz bir adet dediniz ortasını bulun desemde hazır fileto olanı yapmak daha mantıklı geldi hazırlamaya uğraşmayacaz ;s6 ama ondaki malzemeler daha fazla en iyisi bir adet olanı hazırlamak ;s6


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net