IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/)
-   -   Kiremitte Lüfer .. (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/413573-kiremitte-lufer.html)

Sevda 22 Eylül 2011 16:38

Kiremitte Lüfer ..
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kiremitte Lüfer ..


Malzemeler

4 lüfer

10 mantar

2 soğan

3 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı sıcak süt

1 çorba kaşığı su

Tuz, karabiber

Yapılışı

Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgeçe alın. Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin.

Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.

Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin. Maydanozu serpin. Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın. Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kiremitte sıcak olarak servis yapılır.

LÜFER Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandır.Boylarına göre farklı isimleri alır. 10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana. Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir.

Alıntı

Liaaa 23 Ocak 2012 00:08

Cevap: Kiremitte Lüfer ..
 
Kiremitte Fileto olarakta yemeyi tercih ediyorum ben enfes oluyor tadııı. Teşekkürler bu lezzetli tarif için Sevda. ;s1

yoSun 28 Haziran 2012 10:21

Kiremitte Lüfer
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

4 lüfer

10 mantar

2 soğan

3 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı sıcak süt

1 çorba kaşığı su

Tuz, karabiber

Yapılışı

Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgeçe alın. Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin.

Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.

Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin. Maydanozu serpin. Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın. Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kiremitte sıcak olarak servis yapın.

LÜFER Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandır.Boylarına göre farklı isimleri alır. 10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana. Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net