![]() |
Fırında Somon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fırında Somon Malzemeler: Somon balığı Domates Kekik Pul biber Tarhun otu Defne Yaprağı Zeytinyağı tuz Yapılışı: Tüm malzemeler balığın üstüne dökülür. Balık 1 saat bu karışımda bekletilerek marine edilir. Otlar ve baharatlarla tatlandırdığımız balık fırın tepsisine dizilir. Üzerine 1-2 domates (küp küp doğranıp) konur. 180 derecede pişirilir. Alıntı |
Cevap: Fırında Somon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Balığımızın içini ve dışını iyice temizleyelim. Balığın üstü biraz kaygan oldu için tenizlerken dikkatli olun. Balığı çok küçük olmayacak şekilde parçalara bölün.Temizlenen balığı yağlanmış tepsinin içine koymadan önce balığın üstüne bıçak yardımıyla çizikler atın. Bu balığın içinin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Tepsiye dizdikten sonra balıkların üzerini tek tek tuzlayın ve yuvarlak yuvarlak dildiğimiz soğanları, limonları, kekik, nane, pul biber gibi baharatları, 3 – 4 dal maydanoz, bir miktar yağ koyun. İsteğe bağlı olarak biber, domates ekleyebilirsiniz. 220 derecede yaklaşık 45-55 dakika süreyle pişirin. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:15. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk