03 Mayıs 2012, 23:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kalamar Yahni Malzemeler:
1- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ve mantarları da dilimleyin. 2- Küçük bir tencereye sarımsağı, soğanı ve kalamarı atık 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. 3- Tencereye mantarları ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Domates kabuğu rendesini +1 çay bardağı suyu ekleyip, yarım limonu sıkın. Tuz ve biber ile tatlandırıp karıştırın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Servis etmenden önce kıydığınız taze soğanları ekleyip karıştırın. 4- İsteğe göre tencerenin kapağını açıp harlı ateşte karıştırarak suyunu çektirin isterseniz suyu ile servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
kalamar, yahni |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kalamar Kizartmasi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Eylül 2011 16:26 |
Ekşili Yahni | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:15 |
Dev kalamar yakalandı... | Heidi | Haber Arşivi | 1 | 29 Mayıs 2008 12:44 |