IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Mayıs 2012, 23:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalamar Yahni




Malzemeler:
  • 250-300 gr dilimlenmiş kalamar
  • 2 adet iri kültür mantarı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 sap taze soğan
  • yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
1- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ve mantarları da dilimleyin.
2- Küçük bir tencereye sarımsağı, soğanı ve kalamarı atık 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
3- Tencereye mantarları ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Domates kabuğu rendesini +1 çay bardağı suyu ekleyip, yarım limonu sıkın. Tuz ve biber ile tatlandırıp karıştırın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Servis etmenden önce kıydığınız taze soğanları ekleyip karıştırın.
4- İsteğe göre tencerenin kapağını açıp harlı ateşte karıştırarak suyunu çektirin isterseniz suyu ile servis yapın.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
kalamar, yahni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalamar Kizartmasi Sevda Deniz Ürünleri 0 22 Eylül 2011 16:26
Ekşili Yahni YapraK Et Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:15
Dev kalamar yakalandı... Heidi Haber Arşivi 1 29 Mayıs 2008 12:44