28 Haziran 2012, 10:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sirkede Barbunya Balığı MALZEMELER 1 Kg Barbunya Un 1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış) Birkaç Kuru Defne Yaprağı 2-3 Diş Sarımsak Biberiye Kırmızı Biber Kıyılmış Maydanoz Zeytinyağı Balık Suyu Tuz , Karabiber HAZIRLANIŞI Fırının ısısını 180 dereceye getirin. Ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozları kurutun. Sapları yapraklarından ayırıp bir kenarda tutun, sadece yapraklarını ince ince doğrayın. Balıkların pullarını kazıyın, karaciğer dışında içini temizleyin, yıkayıp kurutun. Sarmısakları biraz biberle birlikte kıyın. Isıya dayanıklı olan ve balıkların kat kat dizilmesini sağlayacak kadar geniş bir kabı biraz yağlayın. Biber ve sarmısakları gelişigüzel serpin, üstüne biraz da elinizle koparttığınız birkaç defne yaprağı gezdirin.Onun da üstüne maydanoz sapları, taze biberiye dalları, birkaç adaçayı yaprağıyla kaplayın. Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz, biber ekip balık suyu ve sirke dökün. Kabı sıcak fırına verin, balıklara hiç dokunmadan 20 dakika kızarmasını sağlayın. Gerekirse kabın içindeki tiriti arada bir üstlerinde gezdirirsiniz. Çıkardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin, suyunu süzün. Elde ettiğiniz bir kaba koyun, biraz sirke döküp harlı ateşe oturtun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
balığı, barbunya, sirkede |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Barbunya Printaniye | Damla | Deniz Ürünleri | 1 | 28 Haziran 2012 10:20 |
Koi Balığı - Koi Balığı Türleri | Liaaa | Hayvanlar Alemi | 0 | 23 Mayıs 2012 19:31 |
Betta - Betta Balığı Özellikleri - Siyamlı Kavgacı Balığı Hakkında | Liaaa | Hayvanlar Alemi | 0 | 03 Mart 2012 17:10 |
Barbunya | KarakıZ | Hayvanlar Alemi | 2 | 10 Kasım 2011 09:06 |
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı | KarakıZ | Hayvanlar Alemi | 0 | 03 Eylül 2011 15:31 |