09 Temmuz 2012, 01:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beşamel Soslu Sütlü Balık Malzemeler - 2 Adet Levrek Beşamel Sos İçin - 1 Litre Süt - 250 Gr Tereyağı - 1 Çay bardağı Un - Kararında TuzSüsü İçin - 3 Adet Biber - 6 Adet Çeri Domates - Kararında Rendelenmiş Kaşar Peyniri Arzuya Göre - 200 Gr Karides Hazırlanışı Yemekğimize beşamel sosundan başlıyoruz. Bir kap içinde 250 gram tereyağ eritilir. 1 büyük çay bardağı tepeleme un üzerine yavaş yavaş ilave edilir. Sürekli karıştırmak gerekir. Rengi beyazlaşınca bir tutam tuz katılır. Bir yandan karıştırıp, bir yandan da 1 litre süt yavaş yavaş dökülür. Rengi giderek beyazlaşacaktır. Fokurdamaya başladıktan sonra soğumaya bırakılır. Levrekler kılçıklarından ayıklanıp fileto haline getirilir. Su dolu bir tencere içinde fileto haline getirdiğimiz levrekler konulur. Bir tutam kaya tuzu atıldıktan sonra 5 dakika kaynatılır. Kaynayan levrekler geniş bir kap içine kevgir yardımıyla çıkarılır. Hazırlanan beşamel sos, Cam tepsi içine ince bir tabak halinde sürülür. Ardından haşlanmış levrekler boşluk kalmayacak şekilde üzerine yerleştirilir. Ardından kalan beşamel sosla levrekler üstün boşluk kalmayacak şekilde kaplanır. Üzerine ince dilimler halinde kesilen 3 adet sivri biber ve 6 adet çeri konulur. Üstünü kaplayacak kadar rendelenmiş eski kaşar peyniri serpilir. Arzuya göre 200 gram karidesle süslenir. 180 dereceye getirilmiş fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. | |
|
Etiketler |
balık, beşamel, soslu, sütlü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kağıtta Levrek | Candy | Deniz Ürünleri | 2 | 09 Temmuz 2012 01:33 |
Kağıtta Lüfer | efLatun | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Aralık 2011 20:49 |
Kağıtta hamsi (samsun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:48 |
Kağıtta Pastırma | YapraK | Yemek Tarifleri | 1 | 08 Mart 2010 09:09 |
Kağıtta Peynirli Patates | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 19:00 |