IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/)
-   -   FIRINDA KREMALI SOMON BALIĞI (2 KİŞİLİK) (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/606079-firinda-kremali-somon-baligi-2-kisilik.html)

Seyra 21 Ağustos 2014 18:24

FIRINDA KREMALI SOMON BALIĞI (2 KİŞİLİK)
 
MALZEMELERİ
• 1 dilim somon balığı
• 1 adet orta boy patates
• 2 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3-4 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 kahve fincanı krema
• ¼ kahve fincanı süt

YAPILIŞI
• Somon balığının derisi yüzülür ve balık iri kuşbaşı olacak şekilde doğranır. Patates boylamasına ikiye bölünüp oldukça ince yarım ay şeklinde dilimlenir.
• Derin bir kasede ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz karıştırılır. Dilimlenmiş patatesler bu sosta marine edilip fırın kabına alınır. Doğranmış balık eti de aynı sosta marine edilir ve patateslerin üzerine yerleştirilir.
• Balıklar önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dk pişirilir. Bu esnada bir kapta 1 kahve fincanı krema ve ¼ kahve fincanı süt karıştırılır. Bu karışım balıkların üzerine dökülür ve tekrar fırına verilir. Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk daha fırında tutulan balığın üzerine istenirse biraz kaşar peynir rendelenir ve sıcak servis yapılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk