IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/)
-   -   Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/609480-balsamik-soslu-kisnisli-uskumru-marin.html)

Seyra 03 Eylül 2014 22:27

Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




MALZEMELER

4 adet büyük boy fileto uskumru balığı
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Balsamik sos:

1 çay bardağı balsamik sirke
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:

2 yemek kaşığı kişniş tohumu

NASIL YAPILIR?

Kılçıksız ve derisi alınmış durumda olan fileto uskumru balığını , parmak kalınlığında uzun ince şeritler halinde kesin.
Balsamik sosu hazırlamak için; balsamik sirke, limon suyu, zeytinyağı, elma sirkesi ve tuzu küçük bir sos tenceresine aktarın.
Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak ılık bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin.
Kabuğunu soyduğunuz büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovarak, yumuşamasını sağlayın. Duruladıktan sonra suyunu süzün.
Fileto uskumru dilimleri, tuz ile ovup acısını aldığınız kuru soğan ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdiğiniz balsamik sosu derin bir kapta karıştırın. Kişniş tohumlarını da ilave edin.
Oda ısısında ilk sıcaklığı giden uskumru marin karışımının üzerini steç film ile kapladıktan sonra bir gün buzdolabında bekletin.
Ve artık tamamen hazır olan bu doyumsuz mezeyi sevdiklerinizle paylaşarak, tadını çıkartın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net