Damla Sakızlı Ahtapot [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 120 gram ahtapot (kol kısmından) 1/2 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1/4 çay kaşığı tuz Sosu için: 1 adet (0,5 gram) damla sakızı 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı çiğ krema 1 dal taze kekik Servisi için: 1 çay kaşığı nane NASIL YAPILIR? Etli, kol kısmından kullandığınız ahtapotu, jülyen şeklinde doğrayın. Sarımsakları, incecik kıyın. Tereyağını bir tavada kızdırın. Doğranmış ahtapotları, sarımsak ve tuz ilavesi ile soteleyin. Damla sakızlı sos için; damla sakızını su ile ayrı bir yerde kaynatın. Damla sakızı tamamen eridiğinde hazırladığınız sosu, sotelediğiniz ahtapota azar azar ekleyin ve pişirme işlemini sürdürün. Çiğ kremayı, kaynayan damla sakızlı sos ile ılıştırarak azar azar katın. Ocağın altını kısın ve 2 dakika kadar pişirmeye devam edin. Servis tabağına aldığınız damla sakızlı ahtapotu, nane ilavesi ile bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net