IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/)
-   -   Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/615560-makarna-ve-barbun-baligi-yahnisi.html)

Seyra 20 Eylül 2014 20:47

Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



MALZEMELER

400 gram Paccheri makarna
500 gram bütün barbun balığı
500 gram taze domates püresi
10 cl. kırmızı şarap
20 cl. sızma zeytinyağı
100 gram taze sarımsak
120 gram beyaz kuru soğan
10 gram taze fesleğen
10 gram taze kekik
30 gram tuz
3 gram acı biber
2 litre soğuk su


NASIL YAPILIR?

Bütün barbun balıklarını temizledikten sonra yıkayın. Kılçık ve kafa kısımlarını bir kenara ayırarak balıklardan fileto çıkartın.
Sarımsak, beyaz kuru soğan ve fesleğenleri küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir sos tenceresinde kızdırın.
Doğranmış soğan, sarımsak ve fesleğenler ile birlikte balıkların kılçık ve baş kısımlarını dağılana kadar kavurun.
Taze domates püresini ve acı biberi ekleyin. Kırmızı şarabı katın. Kavurma işlemini sürdürün.
Sosun kıvamını ayarlamak için soğuk suyu katın. Yaklaşık iki saat kadar kaynattığınız sosu blenderdan geçirin. Tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın.
Fileto barbun balıklarını küçük parçalar halinde doğrayın. Paccheri makarnayı bol tuzlu suda haşlayın.
Kaynayıp, koyu bir kıvam alan sosa barbun balıklarını ekleyip, pişirin. Bol tuzlu suda 8- 10 dakika kadar haşlanan makarnaları, sos tenceresine alıp yavaşça karıştırın.
Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk