Deniz Levreği Zencefilli 1 Kişilik Malzemeler 160 gram deniz levreği 2 adet patates 1 çay bardağı süt 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 3 adet bebek havuç 3 adet bebek patlıcan 3 adet bebek kabak 10 gram zencefil Sos için 3 çorba kaşığı portakal suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı zencefil turşusu 1 çay kaşığı tereyağ Tuz Karabiber [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tarifi Levreğin filetosunu çıkarıp ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayçiçek yağı'nı bir tavada ısıtıp levreğin her iki yüzünü hafifçe pişirin. Levreği fırın tepsisine koyup, üzerine çok ince doğranmış zencefilleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika kadar pişirin. Püre için patatesleri haşlayın, kabuğunu soyup ezin. Sütü ekleyerek püre haline getirin. Portakal suyunu ayrı bir kapta toz şeker ve zencefil turşusunu ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Tereyağ'ı sosa ekleyin. Bebek sebzeleri hazırladığınız sosta beklettikten sonra ızgarada pişirin. Levreği patates püresi ve ızgara sebzelerle birlikte servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net