Şişte Kılıç Izgara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: yarım kg. kılıç balığı 5-6 adet sert domates 1 orta boy soğan 7 büyük çorbakaşığı limonsuyu 5-6 defne yaprağı 1 büyük çorbakaşığı zeytinyağı 5-6 adet yesilbiber tuz, karabiber [coverattach=1] Hazırlanışı: 1) Derileri çıkarılmış balıkları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrınız . Ya da balıkçıdan şiş olarak alınız. 2) Balıkları tuzlayıp, biberleyiniz. 3) Balıkların üzerine zeytinyağını, limon suyunu, sıkabildiğiniz kadar soğan suyunu, 5-6 defne yaprağını koyup, hepsini iyice karıştırınız. 4) Bu durumda 7-8 saat bekletiniz. 5) Sonra yağlanmış şişlere balık, aralarına yesilbiber, domates, soğan dilimleri koyarak diziniz. 6) Fırının ızgara kısmında şişle beraber balıkları 10-15 dakika pişiriniz. 7) Pişen balıkları ve diğer malzemeleri servis tabağına çıkarıp üzerlerine zeytinyağı, limon karışımı döküp, servis yapınız. Not: Büyük, dolgun etli balıklardan da şiş aynı şekilde yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net