IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Eylül 2019, 04:48   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Balık Buğulama




Fırında balık nasıl yapılır sorusu balık sezonun açılmasıyla en çok merak edilen tarifler arasında yerini aldı. Fırında yapılan balıklar arasında en lezzetli olan balıklar arasında mevsiminde ortaya çıkan palamut balığıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sezonunun gelmesiyle birlikte fırında balık nasıl yapılır sorusu şimdiden sorulmaya başlandı. Havaların serinlemesiyle daha da lezzetli hale gelen balığın, fırında pişmesi hem sağlık açısından faydalı hem de lezzet açısından her zaman daha iyidir. Tabii belli balıklar fırında pişebilir. Genellikle fırında pişirmek için tercih edilen balıklar büyük ve yağlı balıklardır. Bu balıklara örnek verecek olursak; palamut, alabalık ve somon, levrek ve çipura balığını örnek verebiliriz. Bu tür balıkların fırının ızgara kısmında pişmesi her zaman damak tadı ve sağlığınız açısından daha iyidir. Bizler fırında nasıl balık pişer sorusuna alabalık tercih ederek sizlere tarifini açıklayacağız. Ancak sizler saymış olduğumuz balıklardan herhangi birini kullanarak verdiğimiz tarifin aynısını, sadece balığı değiştirerek uygulayabilirsiniz. Üstelik birazdan öğreneceğiniz balık tarifi evinizde kötü koku oluşmasına neden olmayacak.

FIRINDA BALIK NASIL PİŞER?

MALZEMELER

Sarımsak

Zeytinyağı

Karabiber

Pulbiber

Limon

2 tane alabalık


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


FIRINDA BALIK NASIL PİŞER? (FIRINDA BALIK NASIL YAPILIR?)

Balıklar güzelce yıkanır. Bir kapta baliğinizin miktarına göre zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve 1 limonun suyu karıştırılır.

Aroma vermesi için maydanozda ekleyebilirsiniz. Balıkları hazırlamış olduğunuz sosun içine yerleştirirseniz sosunu daha iyi çekmesini sağlayabilirsiniz.

O esnada sebzeler ( patates soğan domates biber ) doğranır yağlanıp tuzlanıp tepsiye dizilir. Üzerine balıklar dizilir en son limon dilimleri eklenir ve yaklaşık 1 saat 220-250 derecede pişirilir.

İnternethaber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balık, balık buğulama, buğulama tarifi, fırında balık buğulama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balık Buğulama (2 Kişilik) PySSyCaT Deniz Ürünleri 0 21 Mart 2016 11:03
Fırında Yeşil Balık Tarifi Cappy Deniz Ürünleri 0 06 Şubat 2015 04:23
Diyet Fırında Sebzeli Balık Zen Diyet Tarifleri 0 23 Kasım 2012 18:47
Fırında sebzeli balık Zen Diyet Tarifleri 0 22 Kasım 2012 23:31
Sardalya Buğulama Burce Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2012 15:43