IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Haziran 2022, 23:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi




Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu tarifte tavada karides pişirirken tereyağı ve sarımsağın eşsiz uyumunu kullanıyoruz.
Jumbo karides veya ufak boy çimçim kullanabilirsiniz ayrıca karideslerin kabuklarını temizledikten sonra kuyruk kısmını üzerinde bırakırsanız hem daha güzel bir görüntü olur hem de kabuğundaki selenyum ve kalsiyum gibi mineralleri de yemeğe kazandırmış olursunuz. Canan KARATAY’ın dediği gibi tereyağını bol kullanmaktan çekinmeyin. Hele doğalını bulduysanız lezzeti ve kokusu ile inanılmaz bir sofra kurabilirsiniz. Çocuklarınızı karidesle tanıştırmakta daha fazla geç kalmayın !
Kabuklu deniz ürünlerinden sofralarımıza en sık konuk olanlarından karides, potasyum, fosfor, sodyum açısından zengin bir besindir. Tezgahlarda Jumbo ve çimçim türleriyle satılan karides, omega 3, selenyum ve kalsiyum gibi besleyici öğeleriyle tavada, ızgarada, fırında veya güveçte pişirebileceğiniz bir lezzet. İri boy jumbo karidesler genelde ızgarada pişirilir, küçük boy çimçimler ise tavada veya güveçte pişirilmeye daha uygun oluyor. 2 ya da 3 dakika gibi kısa sürede pişebilen karidesi; tereyağlı karides tava, mantarlı karides tava gibi farklı lezzetlerle soframıza koymak mümkün.

Malzemeleri:

250 gram (g) karides, orta boy, ayıklanmış ve temizlenmiş
3 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
4 dal maydanoz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Püf Noktaları

Tereyağlı Sarımsaklı ,Karides tavanın en önemli ilk püf noktası,
Uzun süre pişirmemektir.
Uzun süre pişen karidesin suyu kaybolur,
endine has tadını kaybeder ve lastiksi bir kıvam alır.

Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Nasıl Yapılır?


1. Tereyağını orta boy bir tavada, orta ateşte ısıtın.

2.Köpürmeye başladığında karidesleri ekleyip, 30 saniye karıştırmadan soteleyin.

3.Sarımsakları ekleyip, bir dakika daha kavurun. Pul biberi ekleyin.

4.Altını kapatıp, üzerine maydanoz serpip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tereyağlı Kandil Simidi Tarifi yeSa İF'den Özgün Tarifler 0 29 Mart 2020 18:31
Tereyağlı Dil Balığı Tarifi Yapılışı PySSyCaT Deniz Ürünleri 0 24 Ocak 2015 21:09
Sarımsaklı & Biberli Karides oneofgirl Deniz Ürünleri 0 22 Temmuz 2013 18:01
Sarımsaklı Karides Sote Liaaa Deniz Ürünleri 0 18 Şubat 2012 16:15
Karides Tava Dilara Et Yemekleri 0 14 Ağustos 2010 13:15