IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By Feronia
  • 1 Post By Ocean
  • 1 Post By L_

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01 Mayıs 2017, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ölülerini Akbabaya Yediriyorlar!




Çin’in Tibet Qinghai ve Moğolistan’ın İç Moğolistan bölgelerinde yaşayan ve Vajrayna Budizmi’ne inanan insanların öldükten sonra cesetlerinin parçalanarak akbabalara yediriliş görüntüleri ender olarak görüntüleniyor.





“Gökyüzüne gömülüş” adı verilen bu yöntemde ölülerin ruhlarının başkalarının ruhlarında yeniden ortaya çıktığına inanılırken cesetlerinin de akbabalara yedirilerek başka küçük hayvanların akbabalar tarafından yenmesinin önüne geçildiğine böylece canlı yaşamının korunduğuna inanılıyor.



Cesetler Sessizlik Kulesi adı verilen bir yerde bir süre bekletildikten sonra Budist rahipler tarafından bıçak ve baltalarla parçalanıp akbabalara atılıyor.



Akbabaların yiyemediği kemikler de daha sonra ezilip toz haline getirildikten sonra başka yiyeceklerle karıştırılıp kargalara ve alıcı kuşlara veriliyor.



Vajrayna Budislerinin “göğe gömülme” törenleri bu törenleri izlemelerine kesinlikle izin verilmeyen turistler tarafından görüntülendi.



Tibetlilerin nüfusunun büyük kısmını oluşturan Budistler yeniden doğmaya inanıyorlar.



İnanışlarına göre de ölümün ardından boş bir kap haline gelen vücudu korumaya gerek kalmıyor.



Bu yüzden ölülerini akbabalara bırakan Budistlerin bu eylemi Batı Dünyasına yabancı gelse de Tibetin topraklarının büyük kısmı kayalardan oluştuğundan mezar kazmak mümkün değil ve yakıt ya da yakacak odun da zor bulunan maddeler olduğu için bu yöntem geleneklere olduğu kadar doğa şartlarına da uygun görünüyor.




aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
ölülerini akbabaya yediriyorlar!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aldırdıkları Çocukları Köpeklere Yediriyorlar Liaaa Haber Arşivi 1 24 Mayıs 2012 15:16
Köylüler aç kalan koyunlarına cips yediriyorlar N999 Haber Arşivi 0 03 Nisan 2012 19:41
Ölülerini Akbabalara Yediriyorlar! Düş Haber Arşivi 2 10 Ekim 2011 00:06