IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2011, 17:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dmoz Nedir ? Ne işe yarar ? Nasıl Kayıt olunur ?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]‘un açılımı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] demektir. Yani Açık dizin projesi de diyebiliriz. Peki ne işe yarar ? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]bir listeleme sitesidir diyebilirim. Dünya üzerindeki en büyük liste yani Web arşivi ve en kalitelisi burada yer almaktadır. Dünyaca ünlü birçok arama motoru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] – Teoma – WiseNut – [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] motoru bu dizinden yararlanır. Yani en büyük arama motorundan tutunda en küçüğüne kadar hepsinin Chache ( Önbellekleme ) Scriptleri (Böcekleri) bu internet sitesi üzerinden çalışır.

Dmoz daki editörler gönüllü editörlerdir. ve bu gönüllü kişiler tarafından yönetilmektedir. Bunun sayesinde birçok internet sayfası en ince ayrıntısına kadar incelenir ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]kurallarına uygun olduğu kanaatine varıldığı taktirde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]‘da yayınlanır. Tabiki bu yayın kriterleri arasında sitenizin tüm sayfalarının aktif olması yapım aşamasında yada tamamlanmamış olmaması gerekmektedir. Bunun yanında söylemeden geçemeyeceğim birazda profesyonel olması gerekmektedir.

Arama motorları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]bağlanır ve buradan veri alışverişi yaparlar. Dmoz’u arama motorlarının kaynak olarak kullanması ile Dmoz’a kabul edildiğiniz taktirde birçok ünlü arama motorunada kayıt yapmış olmanızı sağlar. Ayrıca Dmoz’un en güzel tarafı büyük bir çöplük haline gelen internetin temiz kalan yerlerini sizlere sunması.

Dmoza sitenizi önermeden önce yapılması gerekenler.

Site içerikleriniz özgün olsun ve siteniz kesinlikle spam olmasın
Tasarımlarınız esnek olsun.
Site güncellemelerinizin devamlılığı olsun
Sitenin içeriği ve sunduğu bilgiler diğer sitelerle birebir aynı mı? - Bir site başka bir sitenin içeriğini kopyalamış olmamalıdır.
Eklemeyi düşündüğünüz türdeki siteler dizine ekleniyor mu? - Söz konusu site genellikle eklenmeyen siteler listesinde yer almamalıdır
Site bütün olarak çalışıyor mu, eksik bölümü var mı? - Sitedeki linklerin çalışması ve alt sayfaları da içerik bakımından zengin olmalı. Linkler takip edildiğinde 404 sayfa bulunamadı hataları ile yada içeriği olmayan sayfalarla karşılaşılmamalı. Eğer bir site halen yapım aşamasındayda Açık Dizin'e eklenmek için uygun bir site değildir. Bazı sitelerin kırık linkleri olabilir, tasarımı kötü olabilir, yada diğer "kalite" problemleri olabilir, ama aynı zamanda da Web'de çok zor bulunan yada bulunması imkansız olan bir konuda bilgi veriyor olabilir. Bu şekildeki siteler ODP'ye eklenebilir. Bazı kusurları da olsa, eğer sahip olduğu içerik az bulunur ve eşsizse, bu tür siteler çok faydalı olarak kabul edilirler.

Yukarıda belirtmiş olduğum kriterler gözönüne alınarak siteniz kabul yada red edilir .

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
dmoz, nedir, olunur, yarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google News Nedir, Nasıl Kayıt Olunur? Soner Arama Motorları Haberleri 0 24 Ocak 2015 23:38
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Dmoz Kayıt Bilgi TUNAHAN Diğer Dizinler 0 25 Eylül 2013 13:49
Telkin (talkın)Nedir?Nasıl Yapılır?Ne işe Yarar? MasteR06 Genel İslami Konular 0 30 Kasım 2010 20:35
Mason Nedir ? Nasıl Olunur? TnT Merak Ettikleriniz 23 15 Kasım 2005 13:42